Theater Ins Blau duurzaam na verbouwing

15 december 2016

De meeste bezoekers zullen het vlakkevloertheater aandoen voor een voorstelling in de 200 stoelen rijke theaterzaal. Anderen zullen er komen voor een repetitie of bijeenkomst in een van de drie studio’s.

Met de investeringen van het afgelopen jaar is het theater ook voor zakelijke gasten een mooie ontmoetingsplek geworden.

Dat is al direct te zien aan de buitenkant: op de eerste verdieping is de foyer uitgebreid met een uitbouw. Hier kan een diner voor een groep, of een borrel voor 200 mensen georganiseerd worden. De nieuwe gevel heeft aan één kant een raam dat een spannend uitzicht biedt over de bedrijvigheid in Leiden, een andere muur met een livestream scherm maakt het mogelijk om van buiten te volgen wat er in het theater gebeurt.

Ook is er de afgelopen maanden hard gewerkt om het theater energieneutraal te maken: een unicum in theaterland. De theaterlampen zijn vervangen door duurzame ledlampen waardoor nu elke gewenste sfeer te creëren is. Op korte termijn worden er zonnepanelen geplaatst, waardoor het theater volledig in zijn eigen energie kan voorzien. Een nieuwe warmte terugwin-installatie maakt airco’s en gasverwarming overbodig.

Wie een evenement organiseert, zit niet vast aan een bepaalde cateraar. Dankzij een goede samenwerking met diverse cateraars in de stad, is alles mogelijk. Theater Ins Blau is de ideale locatie om meetings een creatieve impuls te geven.

Deel dit nieuwsbericht