Uitgerekend Leiden voor Wiskundig congres

Uitgerekend Leiden voor Wiskundig congres

10 november 2016

In de zomer van 2019 bezoekt een groep van 600 wiskundigen vanuit heel Europa Leiden. Zij komen gedurende vijf dagen bijeen in het kader van Equadiff 2019. Het bijzondere congres, waarvoor congresambassadeur Arjen Doelman zich heeft ingezet, zal plaatsvinden in de Hooglandse Kerk en in het Kamerlingh Onnes Gebouw van de Universiteit.

Equadiff, International Conference on Differential Equations, behandelt wiskundige en numerieke aspecten van differentiaalvergelijkingen, zowel fundamenteel als toegepast. De bijeenkomst heeft tot doel experts van over de hele wereld bijeen te brengen op dit specifieke wiskundige gebied. De onderwerpen betreffen zowel strikt fundamenteel wiskundige analyse als toepassingen in de echte wereld.

Kans voor Leiden
Prof.dr. Arjen Doelman, hoogleraar Toegepaste analyse bij de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen én congresambassadeur voor de stad Leiden, heeft met beide handen de kans aangegrepen toen het Equadiff bestuur voorstelde de 20e bijeenkomst in Nederland te organiseren. Na de enthousiaste reactie van een drietal collega’s van de Leidse analysegroep, hakten zij de knoop door. Omdat een dergelijk groot congres veel organisatie vergt, zal het Evenementenbureau Universiteit Leiden de logistieke organisatie voor haar rekening nemen.

Het congres zal deels plaats vinden in de Hooglandse Kerk. De kerk ligt op een steenworp afstand van de Burcht, de oudste en meest centraal gelegen locatie van Leiden en een prachtige plek voor buitenlandse bezoekers. Het KOG wordt ook wel het ‘koudste plekje op aarde’ genoemd, vanwege het onderzoek van de natuurkundige Kamerlingh Onnes naar zeer lage temperaturen. Het gebouw heeft onder meer twee monumentale collegezalen en een restaurant, en is ideaal voor symposia, congressen of andere bijeenkomsten. 

Deel dit nieuwsbericht