Vernieuwing stationsgebied

1 juni 2017

In de toekomst zullen er verschillende projecten zich ontwikkelen in het stationsgebied van Leiden Centraal. Zo zal het gebouw waar de Jumbo nu inzit, plaatsmaken voor gebouw ‘De Geus’. In De Geus zal een bioscoop met acht zalen te vinden zijn, inclusief plek voor congressen. Een supermarkt, ruimte voor horeca, 84 huurwoningen en een parkeergarage met 120 plaatsen horen ook bij het plan. Ontwikkelaar voor duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay neemt hiervoor de verantwoordelijkheid.

Ten tweede komen er twee woontorens op de plek links van het ABN-AMRO gebouw. Er is ruimte voor commerciële ruimtes, kantoren en 173 huurappartementen waarvan het onderste deel studio’s zullen zijn en bovenaan penthouses van twee verdiepingen. Er komen ook parkeerplaatsen bij en een fietsenkelder met 4.800 plaatsen. Dit valt onder ontwikkelaar Lorentz.

Last but not least maakt het ABN-AMRO gebouw plaats voor wederom twee woontorens. Hier zullen huur- en koopwoningen in komen. Een hotel, horeca, dienstverlening en een parkeergarage zijn ook inbegrepen bij de plannen. Ook wordt er tussen de partijen al overlegd over mogelijke terugkeer van de ABN-AMRO in het toekomstige pand. Ontwikkelaar Synchroon en de gemeente tekenden hiervoor in 2015 een grondreserveringsovereenkomst.

Er staat dus een hoop op de planning voor het stationsgebied van Leiden, wat er toe zal leiden dat er (nog) meer bezoekers naar Leiden komen. Met bijna 1.000 nieuwe appartementen, zal er ook ruim plaats zijn voor nieuwe bewoners!

Deel dit nieuwsbericht