Vierdaags Cannabinoïden symposium 2018 kiest voor Leiden

Vierdaags Cannabinoïden symposium 2018 kiest voor Leiden

10 november 2016

‘The International Cannabinoid Research Society (ICRS)’ kiest Leiden als congresdestinatie voor haar 28e symposium dat gehouden wordt van 30 juni tot en met 4 juli 2018. Daartoe zette vrijdag 8 juli Prof. Celia Hillard, executive director van het ICRS, haar handtekening in de Stadsgehoorzaal Leiden. Zo’n 300 wetenschappers uit Europa en Noord-Amerika zullen hun onderzoekservaringen uitwisselen in de Stadsgehoorzaal.

Succes door samenwerking
“De uitstekende ligging van Leiden en de bijzondere congreslocaties in de stad maakten Leiden tot een aantrekkelijke kandidaat voor het congres”, zo zegt Prof. Celia Hillard. “Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat dit 28e symposium een groot succes wordt”. Dat het ICRS congres voor Leiden kiest, is naast de inzet van Mario van der Stelt van Universiteit Leiden, ook te danken aan de intensieve samenwerking tussen Leiden Convention Bureau en diverse Leidse congresaanbieders.

Het congres vindt plaats in de Stadsgehoorzaal die zowel een intieme sfeer als internationale allure uitstraalt. Het buitenlandse gezelschap wordt daarnaast verrast met een galadiner in de historische setting van de imposante Pieterskerk Leiden.

galadiner_pieterskerk_leiden.jpg

Over het congres
De wetenschappelijke vereniging richt zich vooral op het begrijpen van de werking van cannabinoïden en lichaamseigen marijuana. Het endocannabinoïde systeem is aantoonbaar in de hersenen betrokken bij de door de natuur bepaalde processen in het lichaam waaronder pijn, een hongerig gevoel, bloeddruk en beweging. Er zijn steeds sterkere aanwijzingen dat het endocannabinoïde systeem ook een belangrijke rol speelt bij de aansturing van bepaalde hersenfuncties, zoals het geheugen, aandacht en impulsiviteit.

In Leiden vindt belangrijk multidisciplinair onderzoek plaats naar de rol van lichaamseigen marijuana bij de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. Mario van der Stelt, chemicus bij de Universiteit Leiden, ontving in 2013 van NWO een ECHO-STIP projectsubsidie voor excellente onderzoekers voor zijn onderzoek op dit gebied. Samen met zijn collega’s Jocelijn Meijerink en Renger Witkamp van Wageningen University heeft hij zich ingespannen om het symposium naar Leiden te halen.

dsc_2251.jpg

Deel dit nieuwsbericht