VR-Department Leiden krijgt stimuleringssubsidie van Ondernemersfonds Leiden

9 februari 2021

Stel je voor; 10 uur 's ochtends stap je samen een huiskamer in met een prachtig uitzicht. Waar de recente foto's van jouw gezin aan de muren hangen, een spelletje klaarstaat en je samen de oceaan in duikt, Leiden, Parijs of een museum bezoekt, een concertje meepikt en op het terras ontspannen bijpraat. Jij bent thuis, ouder in het verzorgingshuis. 

 

Tijdens de eerste lockdown begin 2020 pakt Desiree Rosier haar VR-bril, die ze gebruik om bezoekers van de Art&Music-events bij Fijn! Leiden kennis te laten maken met zelf schilderen in virtual reality, en gaat op zoek. Naar mogelijkheden voor ouderen en hun kinderen om elkaar toch te kunnen ontmoeten. En naar mogelijkheden voor werkgevers om werknemers toch samen te laten komen. 
 
Half december 2020 levert ze samen met Wim Verveen, GabrieleRomagnoli en IzabelaDerda een voorstel om Leiden businessess en ouderen in VR te brengen. Eind december krijgen ze de subsidie van het Leids Stimuleringsfonds toegekend. 
 
Door het vermogen om mensen, plaatsen en dingen te verbinden op manieren die nog nooit eerder zijn gezien, kunnen immersive oplossingen zoals VR, virtual reality, fysieke afstanden overbruggen en mensen in staat stellen om op nieuwe manieren verbinding te maken. VR wordt alleen geëvenaard door de realiteit zelf, maar het lost de beperkingen van de realiteit op in verband met kosten, tijd of mobiliteitsbeperkingen. En denk eens aan events, wereldwijd hebben er in 2020 talloze events in VR plaatsgevonden. Zonder reisbewegingen, zonder reiskosten, zonder uitstoot van CO2.  
 
VR en AR zijn meer dan traditionele videogames, ze bieden ons mogelijkheden om met elkaar in contact te komen en op nieuwe manieren met elkaar aanwezig te zijn, om afstand en fysieke barrières te trotseren. 
 
Met het Leids Virtuorium als thuisbasis helpt het team nu al bedrijven van Leiden Bio Science Park in VR.

Benieuwd wat VR voor uw onderneming kan betekenen? Bel: +31 (0)6 183 90 923 

Deel dit nieuwsbericht