Weihnachtsoratorium en bijeenkomst

Weihnachtsoratorium en bijeenkomst

9 januari 2017

Traditioneel nodigt het College van B&W van Leiden de congresambassadeurs uit voor het Weihnachtsoratorium in de Pieterskerk voorafgegaan door een buffet. Van de ruim 100 ambassadeurs die het netwerk groot is, waren er ook dit jaar velen met hun partners aanwezig.

Het College van B&W ziet het netwerk van Leidse congresambassadeurs als een buitengewoon waardevol en effectief gremium bij de verdere verdieping van de reputatie van Leiden als stad van excellente wetenschap en innovatie. Daarnaast  wil het College op meerdere vlakken kansen voor Leiden creëren door breder aansluiting te zoeken bij expertise en netwerken van de congresambassadeurs. Tijdens de speciale bijeenkomst voorafgaand aan het Weihnachtsoratorium met de congresambassadeurs, burgemeester Lenferink en Wethouder Strijk deelden de ambassadeurs een aantal van hun observaties. De gemeente en Leiden Convention Bureau gaan met de suggesties van de ambassadeurs aan de slag. Een selectie van de suggesties van de ambassadeurs:

Promotie
Op het promotionele vlak is er bij de ambassadeurs behoefte aan een korte introductie van Leiden Congresstad op schrift, aan foto’s van Leiden om te tonen tijdens presentaties en aan een kortere versie van de film Leiden Congresstad.

Congresfaciliteiten
Ambassadeurs zien graag dat het ‘congresproduct Leiden’ zich door-ontwikkelt tot een aanbod waarbij congreslocaties dichter bij hotels liggen, meer hotelcapaciteit wordt gecreëerd en er sprake is van purpose-built en aansprekende congresfaciliteiten. Wethouder Strijk reageerde dat er 400 hotelkamers bij komen. Over extra congrescapaciteit wordt nagedacht.

Gastvrijheid
Op het gebied van gastvrijheid zien ambassadeurs graag dat de Leidse locaties nog meer inspelen op de internationaal gebruikelijke normen zoals warme lunches en ruimere lunchpauzes. Leiden Convention Bureau stemt met regelmaat af met de Leidse congreslocaties en cateraars en zal dit punt opnieuw onder de aandacht brengen.  

Leiden, hart van de interessantste regio van Nederland
Het strand, de tulpenvelden, de nabijheid van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, de T. rex, een schat aan cultuur en verborgen pareltjes als het Zweetkamertje, mogen volgens de ambassadeurs nog sterker internationaal uitgedragen worden als hoogtepunten van de Leidse regio.

Leiden, International Airport
Dat het historische centrum van Leiden in reistijd dichter bij Schiphol ligt dan het centrum van Amsterdam, weet elke Leidenaar. Hoe zorgen we ervoor dat dit ‘unique selling point’ van Leiden ook wereldwijd meer bekend wordt? Ambassadeurs zien deze kracht van Leiden in promotionele uitingen graag nog sterker benadrukt.

Lezingencyclus
Om de reputatie van Leiden Congresstad in eigen land nog meer te bevestigen zou een lezingen-cyclus kunnen worden gestart, bijvoorbeeld gebaseerd op bestaande programma’s als de Anatomische les. Dit, vergelijkbaar met initiatieven in andere Nederlandse steden zoals de lezing ‘Lof der Geneeskunst’ die het Erasmus MC organiseerde in de Rotterdamse Doelen. 

Deel dit nieuwsbericht