Nieuws

Vernieuwing Rijksmuseum Boerhaave

Vanaf 16 december is het museum weer open. Het museum is volledig gerenoveerd en helemaal opnieuw ingericht. Rijksmuseum Boerhaave zit in een schitterend monument: een voormalig klooster uit 1440. De collectie vertelt het verhaal van 500 jaar wetenschap en geneeskunde in Nederland.
Lees verder

Hernieuwde vergadermogelijkheden bij de Leidse Schouwburg – Stadsgehoorzaal

Al sinds 1705 is de schouwburg in haar huidige vorm aan de Oude Vest in Leiden gevestigd. Daarmee is het de oudste schouwburg van Nederland. ’s Avonds worden de deuren bijna dagelijks geopend voor uiteenlopende programmering. Dat geeft overdag veel mogelijkheden voor de zakelijke markt om bijvoorbeeld te vergaderen in één van de intieme foyerruimtes; op een inspirerende locatie komen immers de beste ideeën naar boven.
Lees verder

Escaperoom plus vergaderen in monumentale Pieterskerk Leiden

Een schitterende primeur in Leiden: in de eeuwenoude Pieterskerk is een escaperoom geopend. Met maar 60 minuten op de klok en veel moeilijke puzzels en raadsels is de Mayflower Escaperoom een spannende uitdaging voor families, vrienden en collega's. Maak van uw vergadering een waar spektakel: vergaderen in de 17e-eeuwse Kerkmeesterskamer gevolgd door spanning in de Mayflower Escaperoom!
Lees verder

Leiden European City of Science in 2022

Leiden, 11 juli 2017 – De ESOF Supervisory Board van EuroScience heeft zowel Trieste als Leiden de organisatie van het Euroscience Open Forum toegekend. Beide steden hebben op 29 juni in Straatsburg hun voorstel gepresenteerd. ESOF 2020 wordt georganiseerd door het Italiaanse Trieste, in 2022 mag Leiden het prestigieuze congres organiseren. Voor de organisatie in Leiden hebben Universiteit Leiden, Gemeente Leiden, Leiden Marketing en The Hague Convention Bureau de krachten met succes gebundeld.
Lees verder

Leiden in de ‘running’ voor prestigieus wetenschappelijk congres

Wekenlang is er in samenwerking met de gemeente en Universiteit Leiden hard gewerkt aan het bidbook voor EuroScience Open Forum (ESOF) waarin Leiden zich voor 2020 presenteert als dé host voor het grootste congres ooit in Leiden. Het ESOF congres staat voor de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. In nauwe samenwerking met Den Haag, stad van vrede en recht, gaat Leiden de strijd aan met het Italiaanse Triëst. Donderdag 29 juni reist een Leidse delegatie - onder aanvoering van burgemeester Lenferink - af naar Straatsburg om daar het bidbook toe te lichten en dit prestigieuze wetenschappelijke congres voor Leiden te winnen.
Lees verder

Wilt u nieuws ontvangen van Leiden Convention Bureau?

Ieder kwartaal gevuld met informatie over congressen en zakelijke evenementen in Leiden!

nieuwsbrief.png