Nieuws

Museum De Lakenhal in Leiden verwerft internationaal topstuk van Theo van Doesburg

Zonder steun van de Vereniging Rembrandt was het niet gelukt. Museum De Lakenhal heeft op de veiling in Londen een zeldzaam, abstract schilderij aangekocht van Theo van Doesburg. Hij schilderde Contra-compositie VII in 1924 in Parijs, in de hoogtijdagen van De Stijl. Precies 100 jaar nadat Theo van Doesburg in 1917 in Leiden het gelijknamige tijdschrift De Stijl oprichtte, kan Museum De Lakenhal dit topstuk van internationaal belang voor altijd toevoegen aan de collectie. Contra-compositie VII werd aangekocht dankzij de genereuze steun van de Vereniging Rembrandt - mede dankzij haar Nationaal Fonds Kunstbezit, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, het Lucas van Leyden Mecenaat, de gemeente Leiden, het De Banderfonds en een aantal anonieme, particuliere schenkers.
Lees verder

Ruim duizend knuffels behandeld in het LUMC

Maart 2017 Het Leids Universitair Medisch Centrum is deze week veranderd in een knuffelziekenhuis. Kleuters en kinderen tot zeven jaar komen langs om hun knuffelaapjes-, draakjes- en beertjes weer helemaal beter te maken. IFMSA-NL is dit project gestart in de hoop de angst van kinderen voor ziekenhuizen te verminderen.
Lees verder

Nieuwe parkeergarage Lammermarkt

Na 2,5 jaar is het dan zo ver. De ondergrondse spiraal van zeven verdiepingen met ruime parkeerplekken, 22 meter diep. In hartje Leiden zijn hiermee 525 parkeerplaatsen bijgekomen.
Lees verder

Vernieuwing stationsgebied

In de toekomst zullen er verschillende projecten zich ontwikkelen in het stationsgebied van Leiden Centraal. Zo zal het gebouw waar de Jumbo nu inzit, plaatsmaken voor gebouw ‘De Geus’. In De Geus zal een bioscoop met acht zalen te vinden zijn, inclusief plek voor congressen. Een supermarkt, ruimte voor horeca, 84 huurwoningen en een parkeergarage met 120 plaatsen horen ook bij het plan. Ontwikkelaar voor duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay neemt hiervoor de verantwoordelijkheid.
Lees verder

Leiden verkozen boven Berlijn en Moskou

Leiden verkozen boven Berlijn en Moskou
Deelnemers van het tweejaarlijkse congres van de International Society of Ocular Oncology (ISOO) hebben met een overweldigende meerderheid gekozen voor Leiden als congresdestinatie. Het 20e internationale congres brengt in 2021 zo’n 350 internationale wetenschappers in Leiden samen om onderzoekservaringen uit te wisselen.
Lees verder

Wilt u nieuws ontvangen van Leiden Convention Bureau?

Ieder kwartaal gevuld met informatie over congressen en zakelijke evenementen in Leiden!

nieuwsbrief.png