Leiden en Delft, ‘Cities of Wisdom’ verrassen Belgische meeting planners

Leiden en Delft organiseerden afgelopen weekend een gezamenlijke FAMtrip voor de Belgische MICE (meeting- en incentive) markt. Met mooi weer en een inspirerend  programma heeft de groep, bestaande uit tien Belgische meetingplanners, kunnen kennismaken met de MICE mogelijkheden in deze ‘Cities of Wisdom’.

belgie_fam.jpg

Van paardentram tot Pieterskerk
Tijdens de FAMtrip stond naast het bezoeken van diverse locaties,  vooral het ontdekken van beide steden centraal. De deelnemers lieten zich door een stadswandeling graag onderdompelen in de verhalen van de stad. En met 28 kilometer aan grachten en singels, werd Leiden ook vanaf het water getoond. In Delft werd de groep verrast door een heel bijzondere manier van vervoer, de paardentram.

“Het was een plezierige en informatieve FAMtrip in twee voor mij onbekende destinaties, maar ik kan niet wachten om een event in deze steden te gaan organiseren”, aldus Danièle Vranken, Secretary General FAIB a.s.b.l

Een van de hoogtepunten uit het programma in Leiden was letterlijk heel hoog, het beklimmen van de toren van de Pieterskerk met een schitterend uitzicht over de stad. Ook het bezoek aan de Young Rembrandt Studio waar een inkijkje in het leven van de jonge Rembrandt wordt geboden  via een geanimeerde videoprojectie was een succes.  Delft pakte uit met een  schilderworkshop ‘Delfts Blauw’ bij Royal Delft. Het weekend werd in Delft afgesloten met een technisch hoogstandje bij het Science Centre,  iedereen ging naar huis met  een  eigen gemaakte robot: de “borstelbot”.

Succes door samenwerking
Nederland is een van de meest vooruitstrevende landen op het gebied van innovatie en technologie. Steden als Leiden en Delft zijn hierbij koplopers. Leiden  behoort  wereldwijd tot één van de grootste steden op het gebied van life science en is dankzij   de Leidse universiteit een echte kennisstad. Ook Delft is een echte kennisstad en huisvest naast haar Technische Universiteit (TU) verschillende wetenschappelijke(onderzoeks)instituten. Zo is Delft leidend op het gebied van b.v. Robotica en Industriële Biotech.

Aangezien beide steden nog relatief onbekend zijn in de Belgische meeting markt én de  steden  complementair aan elkaar zijn, is er gekozen voor een gezamenlijke markbewerking. En met succes!

“Deze steden waren voor mij een echte ontdekking, ik was aangenaam verrast!”, zo zegt Georges Janmart, Managing Director Travel Dedicated.

Samen met Delft wordt n.a.v. deze FAM trip gekeken naar andere mogelijke samenwerkingen op de Vlaamse MICE markt.

Deze FAMTrip is mede mogelijk gemaakt door Holiday Inn Leiden, Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, Pieterskerk Leiden, Hooglandse Kerk, Corpus Congress Centre, Hortus botanicus Leiden en Van der Linde Catering.

Lees hier het volledige destination report van BBT-Online (Engelstalig).