009.jpg

Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit!

Leiden vanaf het water

In een stad vol grachten en singels, met rivieren die voeren naar de meren of het strand, mag een boottocht eigenlijk niet ontbreken. Vanaf het water is het zicht op de gevels van de historische stad optimaal en de aan het water grenzende woningen en woonboten bieden een inkijkje in het Hollandse leven. Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. De 88 soms zeer bijzondere bruggen zijn vanaf het water goed te bekijken. 

Een rondvaartboot biedt een prachtig zicht op stad en omgeving, naar wens met een gids die alles over de historische binnenstad vertelt terwijl de boot langs alle hoogtepunten van Leiden vaart. Er zijn alle mogelijke arrangementen met lunches, borrels en diners aan boord. In overdekte en open boten, eventueel met een warme deken op schoot.  

Een avontuurlijke en sportieve optie biedt de huur van eigen vervoer over het water, ook uitstekend voor teambuilding. De mogelijkheden zijn talrijk: van suppen over de grachten, zelf varen in een elektrische sloep, ouderwets roeien, kanoën of kayakken tot zeilen op de Kagerplassen.

 

 

 

Rondvaart Leiden

Rondvaart Leiden neemt u het gehele jaar mee op de leukste boottochten door Leiden en omgeving. U kunt bij ons terecht voor een bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest, huwelijk, afstudeerborrel, of gewoon zomaar een gezellige rondvaart.

Wij varen met onze prachtige boten door de sfeervolle Leidse wateren, maar ook over de Kagerplassen en in de Bollenstreek. Alle schippers beschikken over de vereiste vaarbewijzen, ruime vaarervaring, en kennis van de Leidse wateren. Veiligheid, gastvrijheid en persoonlijke benadering staan voorop.

Voor de herfst- en winterperiode varen wij met overdekte en verwarmde boten, ook zijn onze arrangementen aangepast op deze jaargetijden. 

Naast onze vaartochten kunt u bij het ons het gehele jaar terecht voor diverse groepsuitjes zoals unieke wandeltochten met gids, stadsspellen voor jong en oud, theaterdiners en leuke workshops. 

Rondvaart Leiden
Aalmarkt 4 2311 EC LEIDEN
tel 071- 30 30 981
e-mail info@rondvaartleiden.nl
www.rondvaartleiden.nl

322.jpg