009.jpg

Vanaf het water ziet de historische stad er heel anders uit!

Leiden vanaf het water

In een stad vol grachten en singels, met rivieren die voeren naar de meren of het strand, mag een boottocht eigenlijk niet ontbreken. Vanaf het water is het zicht op de gevels van de historische stad optimaal en de aan het water grenzende woningen en woonboten bieden een inkijkje in het Hollandse leven. Leiden heeft, na Amsterdam, het meeste water binnen haar poorten stromen. De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. De 88 soms zeer bijzondere bruggen zijn vanaf het water goed te bekijken. 

Een rondvaartboot biedt een prachtig zicht op stad en omgeving, naar wens met een gids die alles over de historische binnenstad vertelt terwijl de boot langs alle hoogtepunten van Leiden vaart. Er zijn alle mogelijke arrangementen met lunches, borrels en diners aan boord. In overdekte en open boten, eventueel met een warme deken op schoot.  

Een avontuurlijke en sportieve optie biedt de huur van eigen vervoer over het water, ook uitstekend voor teambuilding. De mogelijkheden zijn talrijk: van suppen over de grachten, zelf varen in een elektrische sloep, ouderwets roeien, kanoën of kayakken tot zeilen op de Kagerplassen.

 

 

 

Rondvaart Leiden

Aalmarkt 4 2311 EC LEIDEN
tel 06-177 28 988 | 06-415 96 133
e-mail info@rondvaartleiden.nl
www.rondvaartleiden.nl

Rondvaart Leiden (rederij De Drie Geuzen) organiseert boottochten over de sfeervolle Leidse grachten, de Kaag en de BollenstreekZij beschikken over grote en kleinere boten, met 4 grote boten tot 55 personenzowel open als overdekt.  

Aan boord zijn er verschillende cateringmogelijkheden, zoals een lunch, high-tea, koffie/ thee of een borrelEen speciaal avondarrangement is de culivaart waarbij ieder gerecht in een ander restaurant aan het water genuttigd wordt; de boot vaart van gerecht naar gerecht. Op de website van Rondvaart Leiden staan diverse culinaire arrangementen die ter inspiratie kunnen dienen.  

Rondvaart Leiden verhuurt ook elektrische sloepen om zelf te varen, voor bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeestjes, huwelijken, afstudeerborrels of zomaar een gezellige rondvaart. Gedurende het seizoen vertrekt er dagelijks om 13:00 uur en 14:30 uur een stadsrondvaart met schipper en/of gids vanaf de Boommarkt. 

Hiernaast organiseert de Drie Geuzen diverse ontspannende, actieve en creatieve groepsuitjes zoals gidswandeltochten, stadsspellen, theaterdiners en workshops, ideaal voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest, familiedag of teamuitje. Tijdens een wandeltocht worden de mooiste plekjes van de stad bezocht. Onderweg ontmoet de groep belangrijke personen uit de geschiedenis van Leiden. De verklede acteurs vertellen alles over de Leidse geschiedenis.

322.jpg