Kasteel Oud-Poelgeest

Poelgeesterweg 1 2341 BC OEGSTGEEST
tel 071 517 4224

Reserveer een kamer bij Kasteel Oud-Poelgeest

Kasteel Oud-Poelgeest ligt in Oegstgeest op 2,9 km van Leiden, met Schiphol, de Keukenhof en het Noordzeestrand in de nabijheid. Vanaf het landgoed zijn boottochten over de nabijgelegen meren mogelijk. Het kasteel herbergt naast een hotel en een bistro ook 15 vergaderzalen, een wijnproeflokaal en een kasteelbar met zonovergoten terras aan de grote vijver.

Het kasteel ontstond kort na 1300 als een versterkt huis in een gebied 'omzoomd door moerassen en poelen'. Het ligt op een landgoed van ruim 10 ha. met loofbos, vijver en waterlopen en een 19e-eeuws koetshuis, een kapel, een boswachtershuis en een poortgebouw. Het huidige kasteel is rond 1640 opgebouwd. Een beroemde bewoner was de Leidse professor Herman Boerhaave rond 1725. Hij plantte bijzondere bomen en gewassen en legde een kruidentuin aan. De uivormige torens dateren uit de negentiende eeuw.

De 45 hotelkamers en receptie bevinden zich in het (hedendaagse) bijgebouw van het voormalig koetshuis. De kamers hebben uitzicht op de voortuin met boomgaard of op het bos, sommige met balkon. Ze zijn uitgerust met een badkamer, apart toilet, flatscreen-tv en koffie- en thee faciliteiten. Gasten kunnen gratis gebruik maken van de sauna. Elke ochtend wordt er in het Koetshuis een ontbijtbuffet geserveerd. Er zijn faciliteiten voor mindervaliden.

In het Koetshuis is ook de á-la-carte bistro van Oud-Poelgeest. Seizoensproducten staan centraal en waar mogelijk wordt met biologische producten gewerkt. De chef biedt verschillende mogelijkheden voor grote gezelschappen voor private dining, een walkingdinner of een buffet tot 150 gasten.

Oud-Poelgeest is zeer geschikt voor congressen, bijeenkomsten en festiviteiten. Er zijn 15 ruimtes, geschikt voor 2 tot 100 gasten. De stijlvolle vergaderzalen, deels in het kasteel, hebben allen veel daglicht en zijn voorzien van moderne apparatuur. Er kan onder meer vergaderd worden in een verbouwde hooizolder of een 18e-eeuwse stijlkamer. Parkeren op het landgoed is gratis.

Met een bezoek dragen gasten bij aan de instandhouding van het cultureel erfgoed. Het maakt restauratie, onderhoud en verfraaiing van de monumenten op Landgoed Oud-Poelgeest mogelijk. In de afgelopen jaren is de boogbrug gerestaureerd en is de restauratie van het plafond van de Drakenzaal afgerond.