Short Stay Appartement st.Pierre

Langebrug 28 2311 TM LEIDEN
tel 06 51020747

st.PIERRE is een luxe short stay appartement, vernoemd naar de beschermheilige van Leiden, Sint-Pieter, die de sleutels tot de hemelpoort beheert. Gelegen in het hart van de Leidse binnenstad biedt st.PIERRE zowel toeristen als zakenreizigers een klein stukje paradijs. Comfort, privacy en luxe zijn de essentie van St-PIERRE en wij bieden dan ook de services en voorzieningen die men bij een top hotel mag verwachten.

St.PIERRE is gevestigd op de begane grond van een volledig gerestaureerd rijksmonument uit 1623 aan de Langebrug. Ten tijde van bloeiende Leidse lakenindustrie was de Langebrug een gracht waaraan veel volders gevestigd waren. Veel van de panden aan de Voldersgracht, zoals het toen heette, hadden een eigen brug over de gracht. In 1670 werd de gracht geheel overwelfd en werd de straat dus één lange brug. Dit verklaart de huidige naam. In 1956 is de Langebrug volledig gedempt.

Na een substantiële verbouwing in het najaar van 2016 is st.PIERRE in november geopend. De voormalige winkelruimte is daarbij omgebouwd tot een luxe hotelsuite. Het appartement is ruim 75m2, met vloeren van Carrara marmer en gelakt hout en verdeelt over vier niveaus verbonden met drie korte trappen. De combinatie van veel authentieke details, design meubels en diverse werken van bekende Leidse kunstenaars geeft de ruimte een unieke sfeer van ingetogen klasse.

Aan de straatzijde komt u binnen in een ruime hal met een zitje, flat-screen tv en een klein bureau. Vanaf de hal gaan er een paar treden omhoog naar de slaapkamer. Naast een comfortabel twee persoons boxspring heeft deze ruimte een inbouwkast met laptop safe, een grote passpiegel, een tweede flat-screen tv en een groot raam dat uitziet op een prachtige stadstuin.

Via een paar treden naar beneden vanaf de hal komt u in de volledig uitgeruste woonkeuken. De moderne keuken is voorzien van een combimagnetron, twee gaspitten, waterkoker, Nespresso-apparaat, afwasmachine, Dualit broodrooster en een grote baby blauwe SMEG ijskast. De ijskast is standaard gevuld met de reguliere minibar selectie aan dranken en snacks. Een klein trapje naar beneden vanaf de keuken leidt naar de selfservice wijnkelder met een selectie aan flessen in verschillende prijscategorieën.
In de uitbouw achter de keuken vindt u de badkamer met WC, luxe regendouche en alle amenities die u bij een goed hotel mag verwachten. Via de badkamer komt u op de intieme patio met een zitje voor twee personen.

Door de centrale ligging van st.PIERRE in het centrum van de stad zijn vrijwel alle toeristische attractie en musea van Leiden op loopafstand. Op nog geen 50 meter van het stadhuis is st.PIERRE ook zeer geschikt als bruidssuite. Binnen een straal van 500 meter vindt u ook de vier primaire Leidse conventielocaties en de meeste faculteiten en faciliteiten van de universiteit. Op de fiets of met het openbaar vervoer is ook het Bio Science Park in een paar minuten te bereiken.