Het leven van Antoni van Leeuwenhoek

In 2023 zal het 300 jaar zijn nadat Antoni van Leeuwenhoek gestorven is op de leeftijd van 90, na een leven vol wonder, observaties en ontdekkingen. Door zijn zelfgemaakte lenzen liet hij een microscopisch universum zien die iemand nog nooit had gezien. Stel je voor, een totaal onbekende wereld om te ontdekken! Hoe weet je wat je ziet? Hoe laat je het zien? En hoe overtuig je anderen dat de wereld anders is dan zij denken? In 2023 herdenken we de wonder en vakmanschap van Antoni van Leeuwenhoek. Onderaan kunt u het volledige persbericht lezen voor meer informatie. Hiernaast ziet u beelden van de tentoonstelling Onvoorstelbaar, waarover u meer kunt lezen op de rest van de pagina. 

Persbericht

De missie van het Jaar

Het Antoni van Leeuwenhoek Jaar heeft als missie het belang van wetenschap en verbeelding in de samenleving te benadrukken.

In het Antoni van Leeuwenhoek Jaar werken kenniscentra, musea, onderwijs, bedrijfsleven, overheid en media samen. Microscopisten, historici, curatoren, kunstenaars, onderzoekers, artsen, en ontwikkelaars vanuit allerlei organisaties reiken het publiek de hand, vertellen graag het verhaal van Van Leeuwenhoek. Maar laten ook zien hoe relevant deze vandaag de dag nog is in de nieuwste wetenschap.

Kom meer te weten over de activiteiten
Microscopen van Antoni van Leeuwenhoek

Doe mee aan het Antoni van Leeuwenhoek Jaar

Organiseert u een evenement dat past bij Antoni van Leeuwenhoek Jaar, of wilt u onderdeel zijn van dit speciale jaar? Neem contact met ons op! Wij kunnen u ondersteunen bij het organiseren van uw evenement in Leiden, City of Science.

Neem contact met ons op!

Highlights in 2023