vrijdag 15 december

45th Symposium on Old English, Middle English and Historical Linguistics in the Low Countries

Dit is jaarlijks symposium waar wetenschappers van Nederlandse, Belgische en in toenemende mate Duitse universiteiten hun baanbrekend onderzoek over Oud-Engels, Middelengels en Historische Taalkunde presenteren.

Het symposium biedt een uitstekende gelegenheid voor professionele Nederlandse en Belgische academici, docenten aan hogescholen, promovendi en gevorderde masterstudenten om naar elkaars werk in uitvoering te luisteren. De variƫteit aan presentaties, gegeven door zowel gevestigde als beginnende onderzoekers, inclusief studenten, draagt bij aan de bijzonder aantrekkelijke sfeer van het evenement. Meer recentelijk hebben sprekers en deelnemers uit Duitsland het symposium ontdekt, waardoor het een echt internationale ontmoetingsplaats is geworden.

Oudengels, Middelengels en geschiedenis van de Engelse taal op Universiteit Leiden

Univesiteit Leiden biedt twee bachelorcursussen over Oudengels, twee over Middelengels, een cursus gewijd aan de Geschiedenis van de Engelse Taal en een andere gericht op middeleeuwse Engelse literatuur. Daarnaast zijn er meerdere mastercursussen over deze onderwerpen. Hiermee behoort Leiden University tot de weinige universiteiten in de Lage Landen waar de studie van Oudengels, Middelengels en de Geschiedenis van de Engelse Taal zowel op bachelor- als masterniveau uitgebreid wordt onderwezen.

Wanneer

  • Vrijdag 15 december 2023 10.30 - 17.30 uur

Kenmerken

Locatie