League of European Research Universities 2022

| Leiden Convention Bureau

De Leage of European Research Universities heeft in mei 2022 haar 20-jarig bestaan gevierd bij de Universiteit Leiden. Het jubileum werd gevierd door middel van een meerdaags congres voor de 23 leidende Europese onderzoeksactiviteiten.

De jubileumconferentie van de LERU stond in het teken van ‘de distinctieve rol van academische instituties om veerkrachtige en duurzame samenlevingen te koesteren.’ Tijdens de conferentie hebben de leidende Europese onderzoeksuniversiteiten ideeën uitgewisseld met vertegenwoordigers van overheden en ondernemingen. Tijdens het congres werden lezingen gegeven door onder andere Mariya Gabriel (Europese Commissaris voor Onderzoek, Innovatie, en Educatie) en Maria Leptin (ERC-president).

Volgens Mirella Imthorn, organisator van dit congres, was de jubileumvergadering van de LERU een groot succes. “De jubileumviering was een groot succes onder andere vanwege de prachtige locaties, goede verzorging vooraf en tijdens en omdat de opkomst hoog was en de presentaties en discussies inspirerend waren. Tevens was LERU een mooie netwerkgelegenheid voor Europese onderzoeksactiviteiten en vertegenwoordigers van overheden en ondernemingen.

De deelnemers aan het event hebben kunnen genieten van de Hortus Botanicus, het Academiegebouw van de Universiteit Leiden en de Stadsgehoorzaal, 3 geweldige plekken om te verblijven. De stad was zonnig en bruisend en de gasten hebben gebruik kunnen maken van de hotelfaciliteiten in Leiden. Leiden Convention Bureau heeft mooie vlaggen door de stad opgehangen om de gasten welkom te heten. Al met al een aanrader!”