Boommarkt 23 2311 EA LEIDEN
tel 071 512 6358


 City Hotel Nieuw Minerva is een karakteristiek hotel midden in het oude centrum van Leiden.
Het hotel is gevestigd in een authentiek grachtenpand aan de Oude Rijn op loopafstand van winkels, restaurants, musea en station. Het historische karakter is terug te vinden in de inrichting van de hotelkamers.

City Hotel Nieuw Minerva kent een lange en rijke geschiedenis.
De zes aaneengesloten panden stammen uit de 16e eeuw en zijn lang in gebruik geweest als pakhuis. In wat nu de ontbijtzaal is, was in de 19e eeuw een biergroothandel met café gevestigd.

De historische panden hebben allemaal hun eigen geschiedenis en de inrichting van de kamers sluit hier prachtig bij aan. Natuurlijk zijn de kamers voorzien van alle moderne gemakken die u in een driesterrenhotel kunt verwachten.

Enkele kamers hebben een speciaal thema: in de Rembrandtkamer staat een exacte, door de huidige eigenaar van het hotel gemaakte replica van de bedstee van Rembrandt van Rijn.
Ook is er een kamer ingericht met meubels van de beroemde Leidse zangeres Mary Servaes, beter bekend als de Zangeres Zonder Naam.
De Rozenkamer, de Delftsblauwe Kamer en de Engelenbak: allemaal kamers met een bijzondere inrichting.

Het ontbijt wordt in buffetvorm geserveerd.
Er is een kleine kaart beschikbaar in het hotelrestaurant, en in de bar kunt u terecht voor een gezellig drankje.

Het hotel beschikt over een karakteristieke vergaderzaal, de Blauwe Zaal. Deze zaal dankt zijn naam aan de Oudhollandse Delfts blauwe schouw, heeft een capaciteit van ca 20 personen en kan in diverse opstellingen worden ingedeeld. Informeert u naar onze vergaderarrangementen !
Het is mogelijk uw bijeenkomst af te sluiten met een rondvaart door de Leidse wateren, een stadswandeling of misschien wel een Outdoor Escaperoom.
  
Anno 2019 beschikt City Hotel Nieuw Minerva over 35 unieke hotelkamers, een sfeervolle vergaderzaal en een gezellige bar.

Parkeren kan op straat op basis van beschikbaarheid. Kosten bedragen ca € 15 per 24 uur (uitsluitend dagkaarten verkrijgbaar).
Beste optie is parkeren op het Haagwegparkeerterrein (nabij Haagweg 4 in Leiden). Gratis shuttlebusjes brengen u in enkele minuten van en naar het hotel. Uitrijkaarten tegen gereduceerd tarief zijn verkrijgbaar bij onze Front Office.