Leiden Convention Bureau biedt deskundige hulp bij uw zoektocht naar de beste congreslocatie. Wij geven u gratis onafhankelijk advies over congreslocaties, hotelaccommodaties en Professional Congress Organisers (PCO's). Wij hebben ideeën en suggesties voor sociale programma's die een blijvende indruk zullen achterlaten. Daarnaast kunnen wij u begeleiden bij het bezoeken van diverse locaties en u helpen bij het samenstellen en vormgeven van uw bidbook. In sommige gevallen biedt de gemeente een welkomstreceptie aan voor uw congresgangers, en wij geven u graag meer informatie hierover. Wij verzorgen promotiemateriaal over Leiden en bieden u het gebruik van onze beeldbank aan. Beide helpen u om beslissers te motiveren voor Leiden te kiezen en om de meest aantrekkelijke congresinformatie samen te stellen.

Congresbrochure

"Leiden, congressen en zakelijke evenementen" is de brochure die u niet wilt missen! Het geeft u alle informatie over wanneer u congressen, symposia, vergaderingen, beurzen of evenementen in Leiden kunt organiseren. Prachtige foto's, informatie over locaties en feiten en cijfers helpen u bij het maken van de perfecte keuze voor uw evenement.

Congresbrochure

Welkomstpakketten

Leiden Convention Bureau en Leiden2022 hebben hun krachten gebundeld als 'Leiden Convention City' om alle mogelijkheden die de stad te bieden heeft als congresbestemming te ontwikkelen en te versterken. Leiden Convention City heeft Leidse Welkomstpakketten ontwikkeld: een verscheidenheid aan pakketten, allemaal gevuld met geweldige, lokaal geproduceerde items om uw congresdeelnemers in Leiden te verwelkomen, of om uw key-note spreker of VIP-gast te bedanken. We hebben een menukaart gemaakt waarin u alle informatie over deze pakketten kunt vinden. U kunt het vinden door op de knop te klikken:

Welkomstpakketten

Partner informatie

Wij werken samen met de partners in Leiden en de omliggende gemeentes om zoveel mogelijk opties te bieden voor uw evenement. Wij werken onder andere samen met venues, hotels, restaurants, cateringbedrijven, PCO'svervoerbedrijven en meer. 

Financiële steun - Het Voorfinanciering & Garantiefonds (VGF)

Degene die een conferentie willen organiseren moeten van tevoren rekening houden met verschillende financiële aspecten. Nog voordat de inschrijvingsgelden binnen zijn, zullen er kosten worden gemaakt. Daar komt nog bij dat het onduidelijk blijft of het aantal deelnemers aan de verwachtingen zal voldoen. Om de financiële zorgen van congresorganisatoren weg te nemen, is het Voorfinanciering & Garantiefonds (VGF) in het leven geroepen.

Pre-financing & Guarantee Fund VGF
  • Pre-financing & Guarantee Fund VGF

Duurzaamheid

Sociale & Culturele programma's

Bent u op zoek naar een sociaal of cultureel programma voor uw congres of bedrijfsevenement? Wilt u uw deelnemers verrassen met een unieke ervaring? Laat u dan inspireren door onderstaande mogelijkheden, zodat u zelf kunt ervaren waarom Leiden de Stad van Ontdekkingen is! Het culturele programma wordt u aangeboden in samenwerking met het Cultuurfonds Leiden.