Leiden, waar de optelsom van vrijdenken, wetenschap, en culturele exploratie leidt tot de opkomst en het succes van iconen

Het verhaal van Leiden

Gelegen op wat van oudsher een belangrijk kruispunt was, waar waterwegen en wegen elkaar kruisten, ligt een stad die u zal betoveren: de stad Leiden, beroemd om haar universiteit, musea, waterwegen en hofjes. De geest van de Gouden Eeuw leeft voort in deze oude stad waar Rembrandt werd geboren, en die talloze andere invloedrijke schilders heeft geïnspireerd. Ook in de vele jaren daarna bleef Leiden mensen aantrekken die op zoek waren naar kennis, van de Pilgrims tot Albert Einstein, de historische grachten, gebouwen en steegjes omringen al eeuwenlang mensen die op zoek zijn naar ontdekkingen.

Gravensteen

European City of Science 2022

Leiden was in 2022 de Europese Stad van de Wetenschap. In dat jaar was er 365 dagen lang een programma voor iedereen die op zoek was naar kennis en ontdekking. Het jaar werd georganiseerd in samenwerking met tal van nationale en internationale partners die allemaal tot doel hadden wetenschap en samenleving met elkaar te verbinden. Iedereen was welkom om deel te nemen, van vooraanstaande internationale wetenschappers tot nieuwsgierige schoolkinderen, van kunstenaars tot bedrijven, studenten, gemeenschapscentra en musea.

Leiden als European City of Science 2022
Openingsfoto Leiden European City of Science 2022, met Annetje Ottow, Auke-Florian Hiemstra en burgemeester Lenferink.

Leids Continuüm

Leiden, Stad van Ontdekkingen, waar de optelsom van vrijdenken, wetenschap en culturele exploratie leidt tot de opkomst en het succes van iconen. Van Rembrandt van Rijn tot Armin van Buuren, van Pilgrims tot T.rex en van tulp tot Bio Science Park. U bent ongetwijfeld goed bekend met onze parels. Maar wist u ook dat het allemaal geen toeval is? Dat blijkt zeker als je wat dieper naar het onderliggende DNA van de stad kijkt.

Leids Continuüm Nederlands
  • Leids Continuüm Nederlands

Leer Leiden kennen

Leiden heeft alles om uw congres tot een groot succes te maken. De congresfilm inspireert en laat zien waarom Leiden de perfecte destinatie is voor uw congres en een blijvende indruk zal maken op uw gasten. Het Leiden Convention Bureau helpt u deskundig bij uw zoektocht naar de beste match voor uw congres. We geven gratis en onafhankelijk advies over onder andere congreslocaties, hotelaccommodaties en Professional Congress Organisers (PCO's). Daarnaast hebben we ook veel ideeën en suggesties voor originele en onvergetelijke sociale programma's.

Onze diensten
congresfilm 2023
  • congresfilm 2023

Meer over Leiden, City of Science