Dutch Bio Science Week vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 29 juni in Leiden

De derde editie van Dutch Bio Science Week (voorheen Life Sciences & Health Week) loopt van 22 t/m 29 juni 2024. De week startte in 2022 in het kader van Leiden ECS22 en is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend achtdaags evenement.

Dutch Bio Science Week vindt plaats in Leiden: het kloppende hart van het Nederlandse Life Sciences & Health ecosysteem en thuisbasis van het Leiden Bio Science Park. Het is een week met uiteenlopende programmering en nodigt iedereen van 4 tot 104 jaar uit om te ontdekken hoe baanbrekende ontwikkelingen de toekomst van onze gezondheid vormen: van toegang tot exclusieve laboratoria, tot lezingen en workshops over bio science en meer. Daarnaast is er diverse programmering voor verschillende doelgroepen: van studenten tot onderzoekers, ondernemers tot beleidsmakers, talent en het algemeen publiek

Open Dag

Benieuwd naar wat er gebeurt in de gebouwen van het Leiden Bio Science Park? Tijdens deze Open Dag krijg je de unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen en te ontdekken hoe wetenschappelijke doorbraken onze gezondheid en toekomst beïnvloeden.

Het Leiden Bio Science Park nodigt je uit voor een Open Dag waar de deuren van innovatie openstaan voor het publiek. Dit evenement biedt een dag vol verkenning en leren, geschikt voor iedereen van 4 tot 104 jaar. Ontdek wat er gebeurt in de geheime laboratoria en gebouwen met rondleidingen, praktische workshops en inspirerende lezingen. Deelnemers zijn onder andere Biopartner, het Foodlab van Hogeschool Leiden, Rijksmuseum Boerhaave, BTF, de Faculteit Archeologie met botworkshops, en Corpus, allemaal klaar om hun bijdragen aan wetenschap en gezondheid te tonen.

Ontdek de open dag

Een week vol mogelijkheden!

Highlights van LSH Week 2023 

Onvoorstelbaar

In de tentoonstelling "Onvoorstelbaar" nam Rijksmuseum Boerhaave bezoekers mee terug in de tijd om de revolutionaire ontdekkingen van Antoni van Leeuwenhoek te ervaren. Zij waren getuige van de wonderen die hij in de zeventiende eeuw door zijn zelfgemaakte microscoop zag. De tentoonstelling toonde het gereedschap van Van Leeuwenhoek, waaronder microscopen, tekeningen en brieven, en bood een kijkje in de microwereld die hij ontdekte. Bezoekers onderzochten de vooruitgang in microscopie en leerden over Van Leeuwenhoeks baanbrekende technieken. Ondanks het feit dat Van Leeuwenhoek een handelaar in stoffen was, leidde zijn innovatieve benadering hem naar de onthulling van het microscopische rijk, waardoor ons begrip van de wereld voor altijd veranderde.

 

Lees meer

LSH Week 2023

Vorig jaar werd opnieuw een succesvolle LSH-week georganiseerd, die plaatsvond van 22 tot 29 juni. Er was een gevarieerd aanbod van boeiende activiteiten gepland, die de deelnemers de gelegenheid boden elkaar te ontmoeten, te netwerken en contacten te leggen. Het organiseren van zo'n volle week vergde veel teamwerk. Deze editie van de Life Sciences & Health Week begon met de viering van het 25-jarig bestaan van de Ondernemersvereniging Bio Science Park (OVBSP) op 22 juni en werd afgesloten met het RegMed XB Jaarcongres op 28 en 29 juni in Corpus.

 

Lees meer
Life Science and Health Week Foto

LBSP Nieuws

Highlights in 2024