Kom erachter waarom Leiden een echte Science City is

Sinds de eerste universiteit van Nederland in 1575 gesticht werd, is Leiden een stad waar innovatie en wetenschappelijke ontdekking opgebloeid is. Met een prestigieuze bibliotheek, botanische tuin, sterrenwacht 
en academisch ziekenhuis verkreeg de universiteit al snel een reputatie die geleerden vanuit heel Europa aantrok. 

De bijdragen van Leidse wetenschappers zijn door de eeuwen heen uiteenlopend en alomvattend geweest. Ze hebben grote ontdekkingen gedaan in elk denkveld: van geneeskunde tot astrologie, natuurkunde, wiskunde en diergedrag. Dit talent is wereldwijd erkend; sinds 1901 zijn er 16 Nobelprijswinnaars geweest met een connectie tot Leiden.

De vestiging van het Leiden Bio Science Park in 1984 verankerde de wens om te innoveren in Leiden, een stad waarin het pad van vooraanstaand onderzoek op het gebied van onder andere ruimte, biomedische wetenschappen en immunologie bewandeld blijft. 

Ontdek welke belangrijke ontdekkingen er op dit moment in Leiden worden gedaan en beleef de wetenschap door een bezoek te brengen aan een van de vele activiteiten die in Leiden, City of Science, worden georganiseerd.

Wilt u onderdeel zijn van Leiden, City of Science? - Wij bieden ondersteuning aan

Highlights in 2024 - Ontdek wat er gebeurt in Leiden!