Steeds meer event- en meetinglocaties verduurzamen, zo ook in Leiden. Kom erachter waarom Leiden een duurzame congresbestemming is

Climate Capacity Programme

Leiden&Partners zet zich in voor een duurzame bezoekerseconomie. Daarom werken wij vanaf 2023 samen in het ‘Climate Capacity Building Programme’, met o.a. het NBTC en The Travel Foundation. Hierin staat de verduurzaming van iedere bestemming individueel centraal. Theoretische kennis en praktijkervaring worden gecombineerd. De nadruk ligt op het vergroten van de organisatorische slagkracht en professionalisering in verduurzaming van de toeristische sector.

Meer weten over duurzaamheid binnen Leiden en onze organisatie? Neem contact op!
Achteraanzicht Hooglandse Kerk

De duurzaamheid van de congreslocaties van Leiden

Bereikbaarheid

Leiden is een stad waar bereikbaarheid centraal staat. De meerderheid van de museums, congreslocaties en bezienswaardigheden van Leiden zijn maar een wandeling van tien minuten verwijderd van het stadscentrum. De stad is hiernaast makkelijk begaanbaar met de fiets. 

Congreslocaties die verder weg zijn, zijn makkelijk bereikbaar met een enkele busrit van een paar minuten. Onder het mom van duurzaamheid rijden alle bussen van Leiden op elektrische energie. Dit betekent dat je kan reizen zonder je zorgen te maken over het vergroten van je CO2-voetafdruk. 

Meer informatie over Leiden