Haagweg 6 2311 AA LEIDEN
tel 071 514 4614

Theater Ins Blau is een vlakkevloertheater waarbij het publiek op de eerste rij op hetzelfde niveau zit als het toneel. Het theater grenst aan de oude ambachtsschool aan de Haagweg en is gebouwd in 2012. Het biedt theaterruimte aan zowel professionele als amateurgezelschappen. De zaal heeft 200 zitplaatsen. Bijzonder aan de theaterzaal is dat de comfortabele designstoelen ontworpen zijn door Herman Hertzberger. De theaterzaal van Theater Ins Blau is te huur voor voorstellingen, presentaties, bedrijfsfeesten, vergaderingen en evenementen van 20 tot 200 personen.

Naast de theaterzaal beschikt Theater Ins Blau over drie studio’s en een ruime foyer met bar. De geluid- en lichttechniek voldoet aan de eisen van professionele theaters. De combinatie van de studio’s en theaterzaal is ideaal voor kleine congressen en seminars, waarbij de theaterzaal geschikt is voor het plenaire gedeelte en de studio’s gebruikt kunnen worden voor workshops en deelpresentaties.

De inrichting van de ruimtes biedt vele mogelijkheden en Theater Ins Blau werkt samen met lokale evenementen- en verhuurbedrijven om te voldoen aan wensen betreffende de aankleding van de ruimtes. Het theater werkt ook samen met Leidse cateringbedrijven die alles kunnen verzorgen, van diner, lunch tot aangeklede borrel.

Theater Ins Blau beschikt over twee studio’s van 75m2, geschikt voor maximaal 20 personen. De derde studio is 50m2, voor maximaal 15 personen. De ruimtes zijn op elke wijze in te richten en er is eenvoudige geluidsapparatuur aanwezig.

 Een theateravondje bij Ins Blau kan vanaf nu energie-neutraal door de LED-lampen in de zaal en de zonnepanelen op het dak.

Theater Ins Blau ligt aan de parkeerplaats Haagweg, aan de rand en op loopafstand van het oude stadscentrum.