keukenhof_2.jpg

Leiden heeft de interessantste tuin van Nederland: Keukenhof, Bollenstreek en stranden liggen binnen straal van 20 kilometer. 

In de regio

Alles waar Nederland zo beroemd om is, is te vinden in de regio Leiden. Bollenvelden, eindeloze zandstranden en duinen, pittoreske dorpskernen en kaasboerderijen, de Keukenhof, molens, zeilen en varen over de Kagerplassen en de stad Leiden met een historische binnenstad en vele musea.

Leiden aan zee

Het strand ligt ten westen van Leiden op slechts 10 kilometer afstand, 15 minuten per auto of bus en 30 minuten op de fiets. Katwijk en Noordwijk bieden samen een 17,5 kilometer lang zandstrand, waar voor iedereen een plekje te vinden is.  Er zijn mooie fiets- en wandelroutes door de duinen.

spread_kustpad.jpg

 

leidsch_dagblad_bloemenwandeling_13042014_023.jpg

Bollenstreek
Leiden grenst in het noorden aan de Bollenstreek. In het voorjaar is het genieten van de Keukenhof en de bloeiende tulpenvelden bij Lisse en Hillegom. Het bloemencorso Bollenstreek trekt ieder jaar eind april duizenden bezoekers uit de hele wereld. Een heerlijke boottocht over de grachten van Leiden brengt u tot aan de Kagerplassen bij Warmond, het Braassemermeer of de Bollenstreek.

Groene Hart

Aan de oostkant van Leiden ligt het Groene Hart van Nederland. Hier treft u molens, dijken en Nederlandse koeien. Het gebied vormt door zijn gevarieerde en overwegend landelijke karakter een tegenpool voor het stedelijke gebied eromheen. Landbouw, natuur en recreatie zijn de voornaamste functies van het Groene Hart. Bewoners en bezoekers zoeken er rust, ruimte en groen. Er zijn mooie wandel- en fietspaden. Een bijzondere route voert langs de weg die de Geuzen in 1574 volgden om de Spanjaarden te verjagen en de stad Leiden te ontzetten.

leiden_afstanden.jpg

Andere steden

De wereldsteden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn snel te bereiken. Met de auto via de snelweg A4 of A44. Ook met de trein zijn beide steden goed en snel bereikbaar.