Duivenvoorde was oorspronkelijk een 13e-eeuwse woontoren met een gracht er omheen. Het kasteel is bij grondige verbouwingen in 1631 en 1717 in zijn huidige jasje gestoken.

Duivenvoorde was oorspronkelijk een 13e-eeuwse woontoren met een gracht er omheen. Het kasteel is bij grondige verbouwingen in 1631 en 1717 in…

Duivenvoorde was oorspronkelijk een 13e-eeuwse woontoren met een gracht er omheen. Het kasteel is bij grondige verbouwingen in 1631 en 1717 in zijn huidige jasje gestoken. Sindsdien kreeg het de functie van een buitenplaats waar de rijke adellijke families in de zomermaanden het stadse leven ontvluchtten. In 1960 werd het kasteel en het omliggende landgoed (totaal 260 hectare) ondergebracht in een stichting. Het kasteel, met authentieke interieurs uit de 17e - 19e eeuw, is vanaf toen als museum opengesteld voor het publiek. Duivenvoorde geldt als een van de oudste kastelen van Zuid-Holland en het heeft een unieke verzameling familieportretten, zilveren voorwerpen, Delfts blauw aardewerk en porselein. Bezoek aan het kasteel is mogelijk met een audiotour van donderdag tot en met zondag tussen 12.00 en 16.00. Ook is er de mogelijkheid om een tuinrondleiding te volgen van donderdag tot en met zondag om 11.30 of 13.30. Bezoekers kunnen het hele jaar wandelen in het omringende Engelse landschapspark (tegen kleine vergoeding) of genieten van koffie of lunch in het fonkelnieuwe bezoekerspaviljoen Hof van Duivenvoorde.

Locatie