De Horeca Groep vermindert voedselverspilling

| De Horeca Groep

De Horeca Groep kiest voor duurzaamheid

Om de duurzame(re) keuze te zijn en te blijven voor grote groepen en partijen in Leiden blijven wij innoveren op het gebied van duurzame ontwikkelingen in de horeca. Anno 2023 is het van essentieel belang om niet langer onverschillig te blijven ten aanzien van duurzaam ondernemen. Zowel bedrijven als consumenten worden zich in toenemende mate bewust van onze ecologische voetafdruk, waardoor de overweging voor een duurzamere keuze steeds belangrijker wordt.

De Horeca Groep, bestaande uit Stadscafé van der Werff, Lot & de Walvis, Trattoria Italiana City Hall, Tabú en Waterlust de Kaagsociëteit, gaat dan ook de strijd aan tegen voedselverspilling. Dit geldt met name voor onze activiteiten met betrekking tot grote groepen, partijen en evenementen waarbij het risico op overschotten aanzienlijk is.

De Orbi: de revolutionaire oplossing

Met trots kondigen wij dan ook aan dat wij een samenwerking zijn gestart met onze nieuwe partner Orbisk. Door het implementeren van hun revolutionaire AI- gestuurde weegschaal genaamd Orbi; ontworpen om voedselverspilling te minimaliseren en de ecologische impact te verminderen. Deze slimme weegschaal maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder kunstmatige intelligentie en beeldherkenning, om de hoeveelheid voedselverspilling nauwkeurig te meten en te analyseren. Dankzij de Orbi word je bewust van jouw verspillingspatronen en geeft het gerichte maatregelen om deze te verminderen.

Naast de implementatie van de Orbi, hebben we maatregelen genomen zoals het verminderen van ons plastic gebruik, het streven naar energie-efficiënte in onze bedrijfsvoering en zijn wij gestart met onze eigen sales-afdeling, die door middel van persoonlijk contact met de klant een groepsreservering zo goed mogelijk weet in te schatten betreft de afname.

De Horeca Groep heeft grote stappen gezet om voedselverspilling te verminderen en de duurzaamheid te bevorderen in haar bedrijf. Met de implementatie van de Orbis hebben wij de tools in handen om onze verspillingspatronen in kaart te brengen. Hoe geweldig! Meer weten? Neem een kijkje op hun website www.orbisk.nl