Award voor de tuin van de smid!

| De tuin van de smid

Op 19 september vond de uitreiking van de Gaia Green Awards 2023 plaats, een prijs voor duurzaam ondernemen in de horeca branche. En de tuin van de smid was een van de drie finalisten! Het restaurant heeft de Plasticvrij Award en de Publieksprijs in ontvangst mogen nemen!

Al met de nominatie voelden Barbera, Sjaak en het ijzersterke team grote waardering op het jarenlange groen ondernemen. Dat er een finaleplaats was  bereikt, is omdat we een 100% vegetarische menukaart hebben (deels plantaardig), 80% biologische producten gebruiken, een plek zijn voor sociaal ondernemerschap en we blijven graag innoveren. Het is fijn om te zien dat gasten bewust kiezen voor een wandeling of fietstocht naar onze autovrije polderoase.Het restaurant probeert met zijn manier van ondernemen niet alleen hun eigen voetafdruk zo laag mogelijk te houden, maar verlagen ook de CO2- voetafdruk van de organisaties die hun duurzame locatie kiezen voor vergadering, lunch of feest. Bedrijfsuitjes zijn hier perfect te organiseren in combinatie met buitenactiviteiten op het terrein en het omliggende polderpark.

Samen met de andere finalisten voelden het restaurant zich toekomst bestendig, planet proof en kunnen ze andere (horeca)ondernemers inspireren.Daarom was het winnen van de Award een mooie bekroning. De vakjury koos begin september een winnaar per categorie. De keuze wordt gebaseerd op 3 factoren: de ingestuurde vragenlijst uit ronde 1, de uitkomst van de mystery visit en het aantal publieksstemmen.

Gaia Green Awards

De Gaia Green Awards worden uitgereikt aan duurzame horecalocaties in Nederland én België. Klik hier voor meer informatie.