The Field: Smart Building en expositie Plastic Soup Surfer

| The Field

The Field, circulaire proeftuin en eventlocatie in het hart van Leiden, staat niet stil. Nieuwe ontwikkelingen op het terrein zijn bijvoorbeeld een Smart Building, waar we werken aan de wereld van morgen én die een inspirerende vergaderruimte biedt. Ook zal er tot 22 juni een expositie te zien zijn met beelden van ‘plastic soup surfer’ Merijn Tinga.
 

De Smart Building

De Smart Building, onderdeel van de Dutch WindWheel, is een volledig zelfvoorzienend gebouw dat voornamelijk gebruikt zal worden als fysieke experimenteer- en onderwijslocatie en wordt doorontwikkeld met de nieuwste technologie. Studenten zullen, samen met bedrijven, in het gebouw werken met technologieën zoals wind-, zonen warmte-energie om dit huis nog intelligenter, duurzamer en groener te maken. Daarnaast is het een perfecte vergaderruimte van 39 m2. In de standaardopstelling kunnen er 18 personen zitten aan 3 tafels, of 14 personen aan 1 tafel. Het gebouw heeft eigen eigen toilet, koffiezetapparaat, waterkoker, koelkast, airco én een terras aan de voorzijde.

Daarnaast kun je nu duiken in het fascinerende verhaal van Plastic Soup Surfer Merijn Tinga, die een legendarische reis van Oslo naar Londen maakte op een zelfgemaakte surfplank van gerecycled materiaal. Duurzaamheidsfotograaf Marjolein Vinkenoog legde deze unieke expeditie vast en benadrukt de kracht van individuele actie en creativiteit. De tentoonstelling is tot 22 juni te zien in The Field.