Bij The Field zijn we van mening dat we samen impact maken en daarom delen we graag de duurzame keuzes die wij maken en willen we anderen inspireren om hetzelfde te doen! Daarom presenteren we met trots onze recente updates, waarbij we nog meer duurzame initiatieven hebben geïmplementeerd in onze evenementenlocatie. Van het opknappen van ons terras tot het werken met lokale partners en het verminderen van voedselverspilling, we streven ernaar om een positieve impact op onze wereld te hebben.

Een gezellig terras met circulaire schuttingen en inheemse planten

Het terras van ons Circulair Paviljoen heeft onlangs een opknapbeurt gekregen met het oog op duurzaamheid en gezelligheid. We hebben gekozen voor circulaire schuttingen van Buurjongens, die zijn gemaakt van oud schuttinghout. Deze schuttingen passen niet alleen perfect bij de uitstraling van ons terras, maar dragen ook bij aan het verminderen van afval en het hergebruik van materialen.

Daarnaast hebben we een groene touch toegevoegd door inheemse planten te plaatsen. Deze planten zijn van nature aangepast aan het lokale klimaat en zijn niet in aanraking gekomen met chemicaliën. Zo zorgen we niet alleen voor een fijn terras voor onze bezoekers maar ook voor de bijen en vlinders!

Samenwerking met een lokale koffiebrander

Bij het creëren van een duurzame evenementenlocatie is het essentieel om samen te werken met lokale partners die dezelfde waarden delen. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met Leidse koffiebrander Dino. Dino haalt zijn koffie rechtstreeks uit Nepal waar de koffieboer een eerlijke prijs krijgt voor zijn bonen.

Wormenboerderij voor compostering van etensresten

Voedselverspilling is een groot probleem in de evenementenindustrie. Om onze verantwoordelijkheid te nemen en dit probleem aan te pakken, hebben we een wormenboerderij opgezet. Al onze koffie en etensresten die overblijven na evenementen worden verzameld en naar de wormenboerderij gebracht. De wormen breken deze resten af en zetten ze om in hoogwaardige compost. Deze compost wordt vervolgens gebruikt om onze inheemse planten en tuinen te voeden, waardoor we een gesloten kringloop creëren en tegelijkertijd de hoeveelheid afval verminderen.

Drankjes met verwerkte reststromen

Bij het serveren van drankjes hebben we ons gericht op het verminderen van reststromen en het bevorderen van duurzaamheid. Roze Bunker heeft innovatieve methoden toegepast om reststromen te gebruiken bij het maken van verfrissende en smaakvolle drankjes.

Wil jij ook jouw volgende event op een duurzame manier organiseren? Neem contact op met The Field via thefield@plnt.nl en wij helpen je graag verder! Samen kunnen we een positieve impact maken op het klimaat en streven naar een circulaire economie waar we de waarde van materialen behouden en afval tot een minimum beperken!