PLNT Leiden leeft

| PLNT

Dat PLNT Leiden altijd ‘leeft’, is voor vele Leidse ondernemers en bewoners geen verrassing meer. Ook afgelopen zomer heeft het centrum voor innovatie & ondernemerschap niet stilgezeten. De uitbreiding van het pand met de begane grond heeft geleid tot nieuwe  - en vernieuwde – (multifunctionele)zalen. Bovendien start PLNT een mooi nieuw initiatief voor Leidse startups én business angels.

Uitbreiding pand

Op 1 mei 2023 ontving PLNT Leiden de sleutels van de begane grond. De bijna 1800 m2 extra ruimte biedt plek voor nieuwe startups en scale-ups, maar ook voor al gevestigde bedrijven die de community verder kunnen ondersteunen met hun expertise, zoals Wessel Juristen en Randstad Uitzendbureau. Ook het universitaire Leiden Learning & Innovation Centre (LLInC) heeft zich gehuisvest in het pand, welke de innovatie binnen het hoger onderwijs stimuleert. 

Daarnaast zorgt de uitbreiding voor nieuwe ruimtes. Zo is er een nieuwe vergaderzaal: Out of the Box, én de multifunctionele ruimte ‘The Workshop’. In laatstgenoemde is er voor allerlei bijeenkomsten een mouw aan te passen. Van een kleinschalige meeting tot een plenaire presentatie. En van workshopruimte tot recepties, waar in-house cateraar Midi dankzij de bar in de ruimte iedereen van een lekker hapje en drankje voorziet.

Ook elders in het pand is in een aantal zalen nieuw leven geblazen en is er een nieuwe meeting-ruimte ontstaan: ‘The Reflection’. De ideale plek om tot nieuwe perspectieven te komen. Deze nieuwe zalen zijn ontworpen om creativiteit te stimuleren, innovatie te koesteren en samenwerking te bevorderen.

 

 

Leiden Angel Club

Ondanks haar status als toonaangevende kennisstad, ontbrak het in Leiden nog aan een georganiseerd netwerk van durfkapitaal voor beginnende ondernemers om startup-ideeën in een vroeg stadium te ondersteunen. Daar gaan de initiatiefnemers van PLNT verandering in brengen. Door een netwerk op te zetten van angel-investeerders – de Leiden Angel Club – hopen zij de financierings- en groeimogelijkheden voor lokale, innovatieve startups te vergroten. PLNT wordt hierbij geholpen door ervaren investeerder Bernd Mintjes, eerder te zien bij het tv-programma ‘Dragons Den’. De lancering zal plaatsvinden op 28 september 2023.

Lees meer over de ontwikkelingen op PLNT via https://plnt.nl/