Taxicentrale Eltax: Naar een Schoner en Duurzamer Stadsleven

| Taxi Centrale Eltax

Leiden is een compacte dichtbevolkte stad. Het is op Den Haag na de dichtst bevolkte stad van Nederland. Tevens een prachtige historische stad. Tot in de jaren 80 reden er nog heel veel auto’s door de Breestraat met als gevolg dat op regelmatige momenten er historische gevels gereinigd dienden te worden van roetaanslag. Bijvoorbeeld die van het monumentale stadhuis. Gelukkig is er sindsdien sprake van een sterke afname in gemotoriseerd verkeer in de Leidse Breestraat. Auto’s worden steeds meer geweerd en ook het aantal bussen is sterk gereduceerd. Deze volgen nu een andere route.

Elektrificatie van het taxivervoer met de Mercedes Benz EQS SUV

De volgende stap is het elektrificeren van het beroepsvervoer. Er zijn gelukkig al flink wat elektrische bussen en ook het goederenvervoer in de Leidse binnenstad moet in 2025 zero emissie zijn. Dat betekent dat bijvoorbeeld de winkelbevoorrading maar ook de pakketdiensten en klussenbusje ’s 0% CO2 dienen te zijn. Gek eigenlijk dat het taxivervoer niet is meegenomen in de Leidse ambitie. Taxicentrale Eltax heeft gelukkig al uit eigen beweging, sinds 2016, de beschikking over elektrische taxi’s. De nieuwste aanwinst is een Mercedes Benz EQS SUV. Een hoogst comfortabele elektrische wagen voor de zakelijke markt. Deze wagen is met recht de absolute top van de huidige regionale taximarkt. Hiervan rijden er sowieso vrij weinig van in Nederland maar als taxi zijn ze helemaal zeldzaam.

Wij zijn er trots op dat we deze investering hebben kunnen maken en wij zijn er trots op dat wij hiermee helpen om onze prachtige stad Leiden een stukje leefbaarder en schoner te laten zijn.