Steenhof Suites

Steenschuur 11 2311 ES LEIDEN
tel 071 889 9954

Reserveer hier direct je kamer of kijk op Booking.com.

 Steenhof Suites heeft alle kenmerken van een echt boutique hotel. Leiden Centrum met zijn geweldige ambiance is de perfecte locatie voor een overnachting in een van de vijf ruime sfeervolle suites. Iedere hotelkamer heeft een eigen uniek karakter met authentieke details, hedendaags gemak en modern comfort. In Charly’s Loungebar wordt een uitstekend continental breakfast geserveerd. Dit prachtige vertrek met uitzicht op de gracht, heeft uitnodigende zitjes en een bar. En toegang tot een goed gevulde middeleeuwse wijnkelder.

Steenhof Suites opende zijn poorten in maart 2016. Met veel zorg en historisch besef is er gewerkt aan de restauratie en herbestemming van dit laat-middeleeuwse herenhuis in het historische centrum van Leiden. Het pand met vijf luxe suites ademt een middeleeuwse sfeer.

Steenhof Suites is gevestigd in een rijksmonument uit de 15e eeuw. Het pand ligt aan het Steenschuur in het verlengde van het Rapenburg. Langs deze gracht, in de dertiende eeuw gegraven als vestinggracht, woonde de gegoede burgerij. Het voorhuis dateert uit de periode 1460-1466 en kreeg begin 17e eeuw een stenen trapgevel. In januari 1807 ontplofte een schip met buskruit vrijwel tegenover het huis, en verwoestte ruim 220 panden in de omgeving. Er vielen 151 doden. Als bij een wonder bleef Steenschuur 11 gespaard. In het verwoeste gebied werd het van der Werfpark aangelegd.

Bij de verbouwing in 2015 is de toegang tot de middeleeuwse kelder hersteld. Met middeleeuwse stenen is er een wijnwand in gemetseld. Een van de balken in het pand heeft een kleurtrapje, verwijzend naar de diverse verflagen. De oorspronkelijke kleur is dodekop, een dieprode tint, ook zichtbaar op de gevel. De piscina in het rijksmonument is zeer bijzonder voor een woonhuis. Deze nis in de muur, waar een wasbekken kon staan, is aangebracht in het kader van privé-devotie: het thuis uitoefenen van het geloof.

Steenhof Suites heeft moderne en luxueuze suites tussen de 30 en 70 m2. De grootste kamer heeft een historische haard van meer dan 500 jaar en een prachtig uitzicht over het water en het Van der Werfpark. Alle kamers hebben swiss-sense boxsprings, airconditioning, gratis wifi en een flatscreen-tv. Sommige kamers hebben ook een zithoek. Er staat een koffiezetapparaat op de kamer en de eigen badkamer is uitgerust met slippers en gratis toiletartikelen. Steenhof Suites werkt met Rituals badproducten. Er is een grote gedeelde keuken en een zonneterras. Gratis sporten bij Sportcity (naastgelegen). Openbaar parkeren is mogelijk in de buurt van de accommodatie.

Steenhof Suites biedt ook zakelijke mogelijkheden. Er kan vergaderd worden aan de grote tafel op de begane grond en de uitgebreide wijnkelder biedt mogelijkheden voor een wijnproeverij.

Steenhof Suites is door de gemeente Leiden uitgeroepen tot 'pareltjes' hote. 

Facebook
Instagram