Natuurlijk en effectief, ontwikkeld door David’s Gelato en het LUMC

| LUMC

Een droge mond kan ontstaan door medicijngebruik, behandelingen zoals chemotherapie of bestraling, of door ouderdom. Vaak werken oplossingen zoals water drinken, kauwgom of een smintje nemen maar tijdelijk. Om deze problemen op een natuurlijke en smakelijke manier aan te pakken, hebben David’s Gelato en voedingsdeskundige Rick Stil van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een speciaal ijs ontwikkeld. In het ijsje zit het extract van de Sechuan Buttons-bloem. Dit natuurlijke extract stimuleert op milde wijze de speekselklieren, waardoor de productie van speeksel in de mond wordt verhoogd. Dit zorgt ervoor dat de mond direct bevochtigd word, waardoor slikken en spreken beter gaat.

LUMC Leiden Bio Science Park

De ijsjes zijn ontwikkeld met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, van vers fruit van hoge kwaliteit. Ook worden er nergens kunstmatige middelen toegevoegd, om het product zo natuurlijk mogelijk te maken, om langdurige verlichting te geven zonder medicatie-achtig gevoel. Daarnaast is er bij het ontwikkelen van het ijsje rekening gehouden met mensen met een kwetsbare mond, en is het ijsje gemaakt met een romige en zachte textuur. Dit maakt het ijs een toegankelijke en prettige oplossing voor een probleem waar veel mensen dagelijks mee worstelen.

De ijsjes zijn verkrijgbaar in drie smaken: frambana (framboos-banaan), mango en tropical. Ze zijn te koop bij David’s Gelato in Gouda en in het restaurant van het LUMC Leiden, voor een prijs van €2,75.