Leiden Bio Science Park zet deuren open op zaterdag 29 juni

| Leiden Bio Science Park

Leiden, 24 juni 2024 –Het Leiden Bio Science Park organiseert een Open Dag voor onder meer bewoners en bezoekers.  Op zaterdag 29 juni, zetten bedrijven en instellingen op het Leiden Bio Science Park de deuren tussen 10.00 en 15.00 uur wagenwijd open tijdens een Open Dag, onderdeel van de Dutch Bio Science Week. Daarmee geven ze een inkijkje in de activiteiten op dit innovatieve park, dat tot het grootste Life Sciences & Health cluster van Nederland behoort en in de top 5 van Europa en top 10 van de wereld staat.  

Open Dag 
“Het is de eerste keer dat het Leiden Bio Science Park een Open Dag organiseert”, zo geeft directeur Esther Peters van Stichting Leiden Bio Science Park aan. Niet eerder hebben bedrijven op het park in deze vorm de deuren voor het grote publiek geopend.  “Het is een langgekoesterde wens”, aldus Peters “om meer betrokkenheid te creëren tussen de bewoners van Leiden en de regio en de bedrijven en organisaties op het Leiden Bio Science Park. Veel mensen hebben geen idee wat er hier gebeurt en dat we hier bezig zijn met innovatieve oplossingen die levens verbeteren en verlengen. Met de gezondheid van de toekomst !We mogen daar trots op zijn”, zo zegt Peters. 

Leuk en divers programma 
De Open Dag bestaat uit een heel divers programma waarbij de bedrijven zelf activiteiten hebben samengesteld. Zo kunnen bezoekers aan de Open Dag het innovatieve geneesmiddelenbedrijf Johnson&Johnson bezoeken waar ze een rondleiding door het lab krijgen, kunnen ervaren hoe het is om een ziekte te hebben of zichzelf in een heuse bloedcel te bevinden! Een gloednieuw pand dat recent is geopend door minister Adriaansens.  

Ontdek het hele programma

Een ander unicum: het anatomisch museum van het LUMC (toegankelijk voor studenten geneeskunde) opent haar deuren voor het publiek; een unieke kans om daar een kijkje te nemen! Of volg een speurtocht en rondleiding door het BioTech Training Facility en ontdek wat er nodig is om een medicijn te maken. Bij het Centre for Human Drug Reseach hoe veilig het is om proefpersoon te worden bij het testen van geneesmiddelen en hoe ook hier wordt gewerkt aan oplossingen voor zeldzame ziektes. De kleinere gasten kunnen hier ook genieten van popcorn, slushpuppy en een springkussen..  

In het innovatieve pand BioPartner 5, dat diverse Europese duurzaamheidsprijzen heeft gewonnen, presenteren  10 veelbelovende start-ups en bedrijven hoe zij werken aan de nieuwste technologieën die een enorme positieve impact op onze gezondheid hebben. Het Leids Goeds Festival!  

Dutch Bio Science Week 
De Open Dag op zaterdag 29 juni, is maar een van de activiteiten die plaatsvindt tijdens de Dutch Bio Science Week. Deze week staat in het teken van een gezondere toekomst, voor iedereen en biedt een breed programma. Het is de paraplunaam voor bestaande en nieuwe activiteiten met het thema gezondheid en de toekomst daarvan. Daarmee bedient de week een brede doelgroep en brengt het talent, start-ups, scale-ups, onderzoekers, investeerders en het grote publiek samen.  

Het programma is geschikt voor alle leeftijden, van 4 tot 100 jaar. Voor het hele overzicht ga je naar www.dutchbioscienceweek.nl

Over Dutch Bio Science Week 

De Dutch Bio Science Week is een samenwerking tussen en initiatief van Stichting Leiden Bio Science Park, Leiden&Partners, Leiden Healthy Society Center en Leiden Kennisstad. 

De week is niet mogelijk zonder onze partners: Biopartner Leiden, Biotech Training Facility, Centrum JongerenCommunicatie Chemie C3, CIV Bio Sciences, Centre for Human Drug Research, Corpus, De Stal, Dorpsmarketing Oegstgeest, Evident Scientific, FIGON, Gemeente Leiden, Gemeente Oegstgeest, Hogeschool Leiden, Innovation Quarter, Johnson & Johnson, Kadans, Lab071, Leyden Academy on Vitality and Ageing, Leiden International Film Festival, Leiden International Centre, LUMC, mboRijnland, Naturalis Biodiversity Centre, Ondernemersvereniging Bio Science Park, Rijksmuseum Boerhaave, Talentmark, Unlock_Life Science Incubator Leiden, Leiden Universitair Sportcentrum, Universiteit Leiden, UWV and VRIJ.