Leiden heeft veel te bieden. Op deze pagina vindt u een uitgebreid overzicht van wat er allemaal te doen is in uw vrije tijd voor, tijdens, of na uw congres. Het leuke van de binnenstad is dat alles op loopafstand is - slenterend langs de vele grachten, langs de historische kerken en hofjes, heeft u het gevoel door een levend museum te lopen. Veel plezier!

Ontdekking na ontdekking in Leiden - Op elke hoek proef je bijna de rijke geschiedenis van deze oude stad.

Leiden vanaf het water

De historische binnenstad van Leiden heeft in totaal 28 kilometer aan grachten en singels. De grachten die door Leiden lopen geven de stad haar unieke karakter. Varen over deze wateren geeft u een buitengewone kijk op de stad. Stap op een rondvaartboot of huur uw eigen boot om zelf het luxe gevoel van varen door Leiden te ervaren.

Leiden vanaf het water

Wilt u meer van Leiden ontdekken?

Streek van Verrassingen

Van stranden en wereldberoemde tulpenvelden tot pittoreske dorpjes en een historisch stadscentrum, er is genoeg te zien in de regio rond Leiden. De beste manier om Leiden te verkennen is per fiets, die u gemakkelijk kunt huren op verschillende locaties in de stad. Er zijn veel verschillende routes te ontdekken. Stap op de fiets en u vindt schilderachtige fietspaden, leuke boerderijwinkels en terrasjes op idyllische locaties. Een warm welkom wacht op u in de Streek van Verrassingen!

Streek van Verrassingen
Foto van Katwijk Sfeerbeeld

Bereikbaarheid

Leiden is ideaal gesitueerd. Het ligt op een steenworp afstand van grote steden als Den Haag en Amsterdam, en in de buurt vindt u ook de Noordzeekust, de Keukenhof Tuinen en het Groene Hart van Holland. Schiphol Airport ligt op minder dan twintig minuten afstand, en Rotterdam - The Hague Airport op slechts vijfentwintig minuten. Als u met het openbaar vervoer komt, ligt het stadscentrum op slechts een paar stappen afstand van het treinstation Leiden Centraal. U kunt een bus of taxi nemen naar de kust of een van de vele andere plaatsen in de regio. En voor wie liever met de auto komt, is het gemakkelijk parkeren in een van de grote ondergrondse garages in het centrum.

Net iets langer blijven

Met alle musea, gezellige winkelstraatjes, stadsrondleidingen en grachtenzichten zult u al snel merken dat u meer tijd in deze mooie stad wilt doorbrengen. Leiden biedt een groot aantal hotels aan, waarvan vele op korte loopafstand van de meest bezochte plekken in de stad. Van wellness hotels tot kleinschalige boutique hotels, er is voor iedereen wel een geschikte optie. Veel congresgangers kiezen ervoor om hun verblijf te verlengen door een paar dagen voor het congres in Leiden aan te komen of na afloop van het congres nog wat langer te blijven.

Hotelarrangementen
Foto van kamer Boutique Hotel d'Oude Morsch

Ontdek wat Leiden te bieden heeft