Oude Herengracht 22 2312 LN LEIDEN
tel 071 260 0700


Zowel bij 'De Barones van Leyden' als bij 'Huys van Leyden' ligt de nadruk op persoonlijke aandacht, comfort, stijl en ontspanning. De hotels verlenen optimale service door naar wens gasten af te halen van Leiden CS of Schiphol en ook weer terug te brengen.

De Barones van Leyden huist in een grachtenpand uit 1644 aan de Oude Herengracht en kijkt uit over de sleepboothaven. De vijf authentieke en luxe hotelsuites zijn voorzien van boxspringbedden, douche en toilet met luxe shampoo en douchegel, flatscreen TV, Nespresso koffie- en theefaciliteiten, föhn, kluisje en minibar.

De suites in de Barones van Leyden zijn verdeeld over drie etages, die met trappen en een lift te bereiken zijn. Er is ook een mindervalide-vriendelijke kamer.

Een uitgebreid en luxe ontbijtbuffet inclusief à-la-carte-menu wordt geserveerd in de barokke 'Salon' op de begane grond. Uitslapen is geen probleem. Gasten kunnen tot 12.00 uur op de kamer blijven. De ontbijtzaal is ook geschikt voor kleinschalige vergaderingen of intieme diners tot 32 personen. Er is een intieme bar waar zowel drankjes als hapjes geserveerd worden.

Gasten kunnen gebruik maken van de ‘Spa’ in het Huys van Leyden, gelegen op 400 meter afstand.

'Boutique Hotels van Leyden' bieden tal van arrangementen aan. Naast lunches, diners en high tea’s is er ook een eigen sloep waarmee gasten, inclusief een mandje met lekkernijen, Leiden kunnen verkennen. De themadiners zoals het 'Moorddiner' zijn mooie manieren om zakelijke of privé-evenementen een andere invulling te geven. Tijdens het programma 'Dutch City Trips' worden er in een dag 3 oer-Hollandse steden bezocht: Gouda, Delft en Kinderdijk.

Huys van Leyden beschikt over een eigen parkeergarage. Betaald parkeren is mogelijk voor de deur.

Het andere hotel, Huys van Leyden, ligt op 400 meter afstand van De Barones van Leyden en biedt dezelfde charme en persoonlijke aandacht. Huys van Leyden huist in een grachtenpand uit 1611 aan de Oude Singel, kijkt uit over één van de mooiste grachten van Leiden en heeft vijf authentieke hotelkamers.