Kom erachter waarom Leiden uw evenement onvergetelijk zal maken

Unieke locaties

Bent u op zoek naar een locatie voor een grote groep tot 2500 gasten, of een kleinere bijeenkomst, Leiden heeft verschillende mogelijkheden. Van musea tot theaters, er is van alles te vinden in Leiden, waar de locaties zeer voordelig gelegen zijn, nabij hotels, restaurants en museums in de stad. Voor knusse, kleine evenementen, tot congressen waarbij honderden mensen aanwezig zijn, binnen Leiden past het allemaal.

Bekijk het aanbod

Leiden, City of Science

Wetenschap viert hoogtij in Leiden. De Universiteit Leiden is opgericht in 1575 en is daarmee de oudste universiteit van Nederland. Daarnaast ligt het Leiden Bio Science Park, het grootste life sciences & health cluster van Nederland, ook in Leiden. Er is daarom altijd een raakvlak te vinden met de stad. 

Science in Leiden

Bereikbaarheid

Leiden is zeer goed bereikbaar; Amsterdam Schiphol Airport is binnen 15 minuten bereikbaar. Daarnaast zijn grote internationale treinstations zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht binnen 45 minuten te bereiken. Ook is de binnenstad van Leiden zeer compact, bijna alle locaties zijn op loopafstand van elkaar te vinden. Door de ligging van de stad, en de nabijheid van locaties en voorzieningen in het centrum is Leiden een ideale keuze voor uw evenement. 

Een stad vol cultuur

Leiden is een stad vol met cultureel erfgoed. De wereldberoemde Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn is in de stad geboren. Daarnaast is Leiden de derde museumstad van Nederland en heeft vier nationale musea met buitengewone collecties, die zijn voortgekomen uit ontdekkingen die hier in de stad gedaan zijn.  Als u door de stad langs de grachten loopt bevindt u zich midden in de geschiedenis. Er is geen andere stad in Nederland met zo veel bijzonders op loopafstand.

Ontdek cultureel Leiden

Leiden als duurzame bestemming

Steeds meer event- en meetinglocaties verduurzamen, zo ook in Leiden. De goede bereikbaarheid van Leiden, en de compacte binnenstad zorgen ervoor dat duurzaam reizen naar en binnen Leiden mogelijk is. Daarnaast zijn er locaties die circulair gebouwd zijn, en een Green Key label hebben. Dit zijn echter maar enkele redenen waarom Leiden een duurzame bestemming is.  

Duurzaamheid in Leiden

Meer over Leiden als bestemming