lenferink_5_staand_kaart_escher.jpg

Leiden vormt de perfecte omgeving voor het houden van toonaangevende internationale congressen.

Burgemeester Henri Lenferink over congresstad Leiden:

"De internationale reputatie van Leiden als kennisstad is er een van grote faam en met een lange historie. Leiden, Stad van Ontdekkingen, heeft al vele Nobelprijswinnaars voortgebracht en nog elke dag worden in onze stad nieuwe ontdekkingen gedaan: op de universiteit, in het Leids Universitair Medisch Center (LUMC) en het Bio Science Park. Het park is uitgebreid tot het grootste biomedische science cluster in Nederland, en één van de sterkste biomedische science clusters ter wereld. 

Leiden heeft behalve excellente kennis ook als stad veel aantrekkelijks te bieden: de stad is rijk aan cultureel erfgoed, een grote historie in kunst en wetenschap en een prachtige, levendige binnenstad waar vrijwel alles te belopen is.

In Leiden hebben internationaal vermaarde schilders als Rembrandt van Rijn en Jan Steen gewoond en gewerkt. Rembrandt werd er zelfs geboren, groeide er op en ontving er zijn opleiding. Wie door de goed bewaard gebleven binnenstad loopt, met haar grachten, de wirwar van straten, steegjes, hofjes en 3.000 monumentale bouwwerken, waant zich in één van Rembrandts schilderijen.

Leiden is met recht een museumstad te noemen. Met Naturalis, Rijksmuseum van Oudheden, Museum Volkenkunde, Museum De Lakenhal, Japanmuseum SieboldHuis, het Pilgrimmuseum, Museum Boerhaave, de Hortus botanicus en CORPUS, ‘reis door de mens’, heeft Leiden de hoogste museumdichtheid in ons land. Mede dankzij de musea, maar ook dankzij het aanbod aan podiumkunsten, letteren, film en erfgoed is Leiden de vierde cultuurstad van Nederland.

De uitstekende bereikbaarheid op slechts 15 trein-minuten afstand van Schiphol (International airport), de nabijheid van het strand, andere bekende Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Den Haag in de directe omgeving. Dit alles maakt Leiden ook vanuit toeristisch oogpunt een zeer aantrekkelijke bestemming. Het hotelaanbod en het aanbod van congresfaciliteiten is de laatste jaren, zowel kwantitatief als kwalitatief, zeer sterk uitgebreid zodat Leiden zich nu ook op dit vlak uitstekend kan meten met andere aantrekkelijke congressteden. In Leiden kunnen probleemloos congressen met ruim 1500 deelnemers georganiseerd worden.

Deze ontwikkelingen hebben de mogelijkheden die de stad te bieden heeft ingrijpend veranderd: Leiden vormt de perfecte omgeving voor het houden van toonaangevende internationale congressen.

Afgelopen jaren hebben wij al een warm welkom kunnen bieden aan veel congresdeelnemers. We hopen dat wij u overtuigen om een bezoek te brengen aan Leiden, Stad van Ontdekkingen. We heten u van harte welkom!"

Burgemeester Henri Lenferink