Daphne STRUINT wint Changemakers Award!

| Daphne STRUINT

Op 1 december won Daphne van den Berg met haar bedrijf Daphne STRUINT de S4C Changemakers Award. Deze Award is bedoeld om impactmakers in de spotlight te zetten. Daphne richt zich met haar onderneming op het verbinden van mensen aan de natuur en wist in 7 jaar tijd zo’n 2000 mensen mee het groen in te nemen.

Dit doet Daphne door middel van het organiseren van wildplukwandelingen voor particulieren en bedrijven, het verzorgen van natuurlessen op basisscholen en BSO’s, maar ook door het verzorgen van trainingen gericht op natuurbeleving aan pedagogische medewerkers. Daarnaast ontwikkelde ze in de coronatijd de Fiets & Foodroute, een fietsroute boven Leiderdorp gericht op lokaal voedsel. En verscheen er begin van dit jaar een documentaire over haar werk, genaamd: De Wildplukker.

 

Daphne over haar werk: “Mijn doel is om mensen weer te verbinden met de natuur om hen heen en ze te laten herontdekken waarvoor je de natuur kunt gebruiken: niet alleen voor de rust en de schoonheid ervan, maar dat er eigenlijk een saladebar aan eetbare en geneeskrachtige planten om je heen staat en dat je van bv. klimop je eigen afwasmiddel kunt maken. Om zo uiteindelijk je ecologische voetafdruk een stukje te verkleinen en te ontdekken hoe rijk de natuur in je directe omgeving is. Want als je ontdekt hoe bijzonder die natuur om je heen is, dan ga je er ook beter voor zorgen.”

Meer informatie over Daphne vind je op haar website: daphnestruint.nl.