Hilton Garden Inn Leiden viert culinaire triomf in EMEA competitie

| Hilton Garden Inn

Leiden, December 2023 – Hilton Garden Inn Leiden kondigt met trots de overwinning aan van Chef de Partie Melvin van der Lans bij de Flavour & Flair 2023 Europe Middle East and Africa Competition, gehouden in het gerenommeerde Hilton Salwa Beach Resort & Villas in Qatar. Dit jaarlijkse culinaire spektakel bracht de beste culinaire talenten van Hilton samen uit de uitgestrekte EMEA-regio voor een showcase van uitzonderlijke vaardigheden en creativiteit.

Met het thema 'Taste Unleashed' presenteerde de competitie een scala aan gourmetcreaties, elk geïnspireerd door rijke verhalen en de diverse culinaire landschappen van Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het evenement belichtte de toewijding van Hilton aan culinaire uitmuntendheid, met vijf categorieën die het uitzonderlijke talent binnen de organisatie in de schijnwerpers zetten. De categorie 'Focused Service, Food' kende felle concurrentie, met 28 teamleden van 10 accommodaties, waaronder Hampton by Hilton Bristol Airport, Hilton Rijeka Costabella Beach Resort & Spa, Hilton Garden Inn Riyadh Financial District, Conrad Dubai en Rome Cavalieri, A Waldorf Astoria Hotel.

Een vooraanstaand panel van juryleden zette de toon voor het evenement en voegde prestige toe. Opmerkelijke juryleden waren onder andere Chef Joe Barza, een gerenommeerde Libanese beroemde chef en culinair consultant; Helen McGinn, een prominente Britse tv-persoonlijkheid en wijnspecialist; en Chef Tom Aikens, een Engelse met Michelin-ster bekroonde restaurateur. Interne juryleden, Emma Banks, Vice President, F&B Strategy and Development, EMEA, Hilton, en Pauline Wilson, Vice President, Focused Service Operations, EMEA, Hilton, brachten hun expertise in bij het beoordelingsproces.

Melvin van der Lans kwam als winnaar uit de bus van de felbegeerde 'Taste Hero Chef, Focused Service'-prijs, een getuigenis van zijn culinaire bekwaamheid en inventieve aanpak. Melvins winnende creatie, 'Blooming Fields', verrijkte niet alleen de smaakpapillen maar bracht ook een nostalgische reis naar voren door zijn jeugd in een Nederlands dorp omringd door levendige bloemenvelden. Dit culinaire meesterwerk stak boven het uitzonderlijke deelnemersveld uit en bevestigde de positie van Hilton Garden Inn Leiden aan de top van internationale culinaire innovatie.

De overwinning benadrukt niet alleen de individuele prestatie van Melvin maar weerspiegelt ook de toewijding van Hilton Garden Inn Leiden om uitzonderlijke eetervaringen aan haar gasten te bieden. Hilton blijft toegewijd aan het bevorderen en vieren van culinaire uitmuntendheid in haar diverse portfolio, waarbij de passie en het talent dat het merk definiëren, centraal staan.