Hotel en hoogbouw bij entreegebied Leiden Bio Science Park

| Leiden Convention Bureau

Wethouder Spijker schrijft aan de gemeenteraad dat er een hotel komt in het entreegebied van het Bio Science Park. Er is daarnaast volgens de hoogbouwvisie ruimte voor hoogbouw in het entreegebied. In het entreegebied ziet ontwikkelaar Lingotto op drie plekken mogelijk ruimte voor hoogbouw van zeventig meter.

Volgens de ontwikkelaar is er door de horecavisie van de gemeente ruimte voor een nieuw hotel in het gebied. Dat biedt plek aan voor maximaal tweehonderd kamers.

Volgens de gemeente is de maximale bouwhoogte van zeventig meter hoger dan de veertig meter uit het bestemmingsplan. Omdat het wel in het beleid past wordt er een wijziging gemaakt op het huidige bestemmingsplan.

De universiteit heeft de afgelopen jaren gewerkt aan plannen voor een nieuw sport- en tentamencentrum (SeTC) in het entreegebied. Dit blijkt echter niet financieel haalbaar. Daarom komt de nieuwbouw nu op de sportvelden naast het Campusplein.

De eerste gebouwen met plek voor ruim zevenhonderd studenten levert Lingotto in juli op. Daarna beginnen de werkzaamheden op het volgende kavel. Daar komen 160 woningen, voor stafwerkers van de universiteit, 18 woningen voor starters en 25 vrijesectorwoningen. Lingotto zal de plannen binnen twee jaar moeten opleveren.