Leiden maakt voor het eerst deel uit van de fDi Intelligence European Cities and Regions of the Future 2023 ranking

| Leiden Convention Bureau

Voor het eerst maakt Leiden deel uit van de 'European Cities and Regions' ranking van de toekomst. Leiden haalt een top 3 positie in 'Connectivity' in de categorie kleine steden (100k-350k inwoners) in de ranglijst van 2023. Corine van der Ceelen, manager van Leiden Convention Bureau: "Dezelfde argumenten die men gebruikt voor connectiviteit voor investeringen gelden voor Leiden als Convention City". 

De ranglijst van Europese steden en regio's, die bepalend zullen zijn voor de toekomst, benchmarkte de meest veelbelovende investeringsbestemmingen in heel Europa. De fDi beoordeelde maar liefst 370 Europese steden, verdeeld naar bevolkingsomvang in vijf groepen - erg grote, grote, middelgrote, kleine en microsteden - evenals 148 Europese regio's verdeeld in drie groepen - grote, middelgrote en kleine regio's.  

fDi rangschikte de lijst op basis van hun prestaties in vijf subcategorieën: economisch potentieel; bedrijfsvriendelijkheid; connectiviteit; menselijk kapitaal/levensstijl, en kosteneffectiviteit. 

fDi meette de connectiviteit door datapunten te vergelijken, zoals downloadsnelheid, ICT Development Index, afstand tot de dichtstbijzijnde internationale luchthaven, aantal grote havens binnen 100 km, Networked Readiness Index, en de Environmental Performance Index.  

Van der Ceelen: "De bereikbaarheid en connectiviteit van de stad zijn unique selling points voor congresorganisatoren om voor Leiden te kiezen. Leiden heeft een groot treinstation, ligt heel dicht bij twee internationale luchthavens en eenmaal aangekomen biedt de binnenstad alles op loopafstand.' 

 

Bron: fDi Intellegence European Cities and Regions of the Future 2023