Leiden Convention Bureau op IBTM World

| Leiden Convention Bureau

IBTM World is het toonaangevende wereldwijde evenement voor de meetings, incentives, conferenties en evenementenindustrie, dat jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. IBTM heeft één doel; de evenementenwereld inspireren tot het leveren van uitzonderlijke ervaringen voor hun klanten. Op IBTM World waren meer dan 3.000 bestemmingen en kwaliteitsleveranciers aanwezig om elkaar te ontmoeten en te netwerken met meer dan 15.000 professionals uit de sector, uit meer dan 100 landen over de hele wereld.

Leiden Convention Bureau’s medewerkers Corine van der Ceelen en Daniël op den Buijsch hebben IBTM World 2022 in Barcelona bijgewoond in november 2022. Het LCB team was bij IBTM om nieuwe mensen te ontmoeten, te netwerken en connecties te maken met andere bezoekers en exposanten om nieuwe partnerschappen en relaties te smeden.

 

Samen met een delegatie uit Nederland stond Leiden Convention Bureau op IBTM World 2022 in Barcelona. Stand F30 was omgedoopt tot Holland-stand door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC), wat ervoor zorgde dat het duide lijk was dat de deelnemende organisaties allemaal uit Nederland kwamen. Elke bestemming werd rondom de stand vertegenwoordigd door een icoon, typisch uit die streek.

Leiden Convention Bureau heeft van tevoren al veel afspraken georganiseerd met eventorganisatoren en associaties. Zo hebben we met meer dan 30 eventorganisatoren gesproken waaronder een groot aandeel wetenschappelijke associaties. Leiden als stad van kennis en cultuur is als bestemming uitermate geschikt voor evenementen van deze associaties, dus is het goed om te zien dat zij ons ook weten te vinden. Op de beurs was er natuurlijk ook meer dan genoeg ruimte om met andere bestemmingen uit Nederland en uit de rest van de wereld te spreken. Aanwezigheid van Leiden op een beurs als deze kan dus alleen maar goed zijn voor de naamsbekendheid van de stad als congresbestemming!

De gesprekken die we als Leiden Convention Bureau hebben gevoerd zijn met name waardevol geweest omdat we op een krachtige, persoonlijke manier Leiden konden vertegenwoordigen bij de evenementorganisatoren. Leiden Convention Bureau kent het ‘product’ Leiden als congresbestemming goed, en daarmee konden we dus gericht op de wensen van de organisatoren Leiden zo goed mogelijk representeren. We geloven in de kracht van Leiden als stad van kennis en cultuur, als European City of Science 2022, en natuurlijk als stad aan de kust op een half uur afstand reizen van de grootste steden van het land.

Wat is Daniël het meeste bijgebleven van IBTM in het algemeen?

“Aan IBTM is mij persoonlijk het beste de één-op-één gesprekken met de verschillende organisatoren bijgebleven. Vaker dan verwacht hadden de eventorganisatoren Leiden al meer dan eens bezocht en waren zij enthousiast geworden door de stad met eigen ogen te beleven. Het gesprek over de match tussen hun event en Leiden als bestemming ging dan gelijk een stap dieper, en konden we echt goed uitdiepen hoe de bestaande wetenschap in Leiden vaak al een link had met het wetenschappelijke veld van het betreffende congres. Deze gesprekken versterkten ontzettend het gevoel van trots over onze eigen bestemming. Dat vond ik heel mooi om mee te maken!”