Prof.dr. Arnold Tukker ontvangt eredoctoraat

| Leiden Convention Bureau

Prof.dr. Arnold Tukker, een van onze ambassadeurs en een van de eerste milieuwetenschappers ooit, heeft een eredoctoraat ontvangen van Linköping University (LiU) op 12 november, 2022. De Zweedse Universiteit, LiU, heeft prof.dr. Tukker een eredoctoraat gegeven voor zijn wetenschappelijk werk om een circulaire economie op te richten

Leider in duurzaamheid

Dat het eredoctoraat verstrekt is door LiU is speciaal, omdat LiU verantwoordelijk is voor het leiden van een van de werelds grootste projecten rond een circulaire economie. Linköping University benadert het idee van een circulaire economie vanuit meerdere perspectieven en de Universiteit is een gewaardeerde partner in samenwerking met grote bedrijven zoals SAAB, Volvo en Electrolux.

Over de afgelopen 20 jaar heeft prof.dr. Arnold Tukker nauw samengewerkt met onderzoekers bij LiU, waar hij grootschalige Europese onderzoekprojecten heeft gecoördineerd over grondstof efficiëntie. Om deze reden is prof.dr. Tukker het eredoctoraat toegekend, voor zijn werk in het verstrekken van onmisbare kennis en zijn hulp in het inspireren van talloze onderzoekprojecten.