Vijf activiteiten tijdens de Leidse museumnacht!

| Leiden Convention Bureau

Op zaterdag 3 juni vindt de vijftiende editie van de Leidse museumnacht plaats. Als elk ander jaar maken studenten en wetenschappers onderdeel uit van de programmering. In dit artikel lichten wij vijf interessante activiteiten uit!

1. Anatomie Quiz: In het Academiegebouw van Universiteit Leiden houdt hoogleraar klinische en experimentele anatomie Marco de Ruiter een spannende quiz over anatomie. Er zullen vijftien vragen zijn, met twee antwoordmogelijkheden. Weet jij het meeste af van het menselijke lichaam? De quizmomenten zijn om 20:30 - 20:50 en om 22:45 - 23:05.
2: Lezing 'Plantenblindheid': In het Hortus botanicus zal botanisch filosoof Norbert Peeters om 21:00 - 21:20 een lezing geven over planten geven, waarbij de focus ligt op het feit dat mensen vaak blind zijn voor de problemen waar plantensoorten mee te maken hebben. Waarom kan iedereen bijvoorbeeld bedreigde diersoorten noemen, maar heeft iedereen moeite bij het noemen van een bedreigde plantensoort? In zijn lezing keert Peeters de natuurlijke orde om, door planten voorrang te geven. 
3: Singer-songwriter Siris Anish: Siris Anish studeert Filosofie aan de Universiteit Leiden én is singer-songwriter. Met zijn prachtige stem springt hij van octaaf naar octaaf. Gecombineerd met zijn directe teksten raakt hij de juiste snaren. 
4: In de zoektocht naar de perfecte robot zijn er een aantal ontworpen die misschien niet aan die titel voldoen. Zo kan je denken aan emotionele, nutteloze, nieuwsgierige en creatieve robots. Maar waarom is dit zo? Peter van der Putten en Maarten Lamers van het Leiden Institute of Advanced Computer Science geven een aantal mini-colleges over de robots van het verleden, heden, en de toekomst in het Japanmuseum Sieboldhuis. Het mini-college ‘Ontdek de wereld van Robots’ is om 20:30, het mini-college ‘Waar de mens en robots elkaar vinden’ om 21:30 en 22:30 en het mini-college ‘Late night edition’ over robots in de slaapkamer is om 23:30.
5: Bij Rijksmuseum Boerhaave neemt het Instituut voor Microbiologie je van 20:00 - 01:00 op ontdekkingsreis door de microwereld, door je deze te laten verkennen met microscopen die wel tot 200x kunnen vergroten. Je kan hier live zien hoe een micro-organisme antibiotica produceert en een petrischaaltje naar huis meenemen om te kijken wat voor bacteriën er aan je vingers groeien. 

Voor deelname aan de museumnacht moet u tickets bestellen, waarvan er meerdere mogelijkheden zijn, zoals een combinatie met een diner-arrangement bij de restaurants van Leiden. Voor het bestellen van tickets en meer informatie kunt u naar de officiële website van de museumnacht gaan.