Vier de Biodiversiteitdag bij Naturalis Biodiversity Center

| Leiden Convention Bureau

Naturalis Biodiversity Center in Leiden organiseert op woensdag 22 mei een speciaal avondevenement in verband met de Internationale Dag van de Biologische Diversiteit. Dit evenement markeert de eerste editie van Naturalis Nights, een serie speciale evenementen georganiseerd door Naturalis.

Biodiversiteitsdag

Biodiversiteitdag is een kans om alle levende wezens te vieren. Denk aan een moment waarop je in de natuur zat, midden tussen vrolijk parende vlinders, hardwerkende bijen en allerlei planten. Jij en al het leven op aarde vormen samen de term biodiversiteit. Deze dag is echter niet alleen bedoeld om te vieren, maar ook een waardevol moment om na te denken. Het doel is om meer bewustzijn en begrip te creëren voor het verlies aan biodiversiteit, dat wereldwijd wordt veroorzaakt door factoren zoals klimaatverandering, invasieve soorten, overexploitatie van natuurlijke hulpbronnen, vervuiling en verstedelijking.

Proef en leer: Biodiversiteit in je bier

Op deze avond worden bezoekers uitgenodigd om de natuur te ontdekken met een speciaal samengesteld avondprogramma rond biodiversiteit. Je kunt bijvoorbeeld de levendige diversiteit van bier proeven tijdens een heerlijke bierproeverij. Biodiversiteit gaat niet alleen over dieren en planten; het omvat ook gist en bacteriën, die vooral belangrijk zijn omdat we ze nodig hebben om bier te brouwen! Onderzoekster Brigida Gallone zal tijdens deze proeverij je kennis over de belangrijke invloed van deze kleine wezens vergroten.

Veel activiteiten!

Naast het ontdekken van de bacteriën achter het bierbrouwen, heeft de avond nog veel meer te bieden. Je kunt genieten van een opbeurende yogasessie geïnspireerd door de natuur of je eigen micropreparaten maken met kunstenaar en botanicus Rob van Es! Tijdens deze avond geniet je ook van de natuurgeluiden van DJ DNA van de legendarische Urban Dance Squad!

Kijk voor meer informatie over Naturalis Nights, tickets en het volledige programma op onderstaande website!

Meer info