League of European Research Universities 2022

| Leiden Convention Bureau

De League of European Research Universities heeft in mei 2022 haar 20-jarig bestaan gevierd bij de Universiteit van Leiden. Het jubileum werd gevierd door middel van een persconferentie voor de 23 leidende Europese onderzoeksactiviteiten.

De jubileumconferentie van de LERU stond in het teken van ‘de distinctieve rol van academische instituties om veerkrachtige en duurzame samenlevingen te koesteren.’ Tijdens de conferentie hebben de leidende Europese onderzoeksuniversiteiten ideeën uitgewisseld met vertegenwoordigers van overheden en ondernemingen. Tijdens het congres werden lezingen gegeven door onder andere Mariya Gabriel (Europese Commissaris voor Onderzoek, Innovatie, en Educatie) en Maria Leptin (ERC-president). 

Volgens Mirella Imthorn, organisator van dit congres, was de jubileumvergadering van de LERU een groot succes. “De jubileumviering was een groot succes onder andere vanwege de prachtige locaties, goede verzorging vooraf en tijdens en omdat de opkomst hoog was en de presentaties en discussies inspirerend waren. Daarnaast was het ook een mooie gelegenheid om te netwerken.  

De deelnemers aan het event hebben kunnen genieten van de Hortus Botanicus, het Academiegebouw van de Universiteit Leiden en de Stadsgehoorzaal, 3 geweldige plekken om te verblijven. De stad was zonnig en bruisend en de gasten hebben gebruik kunnen maken van de hotelfaciliteiten in Leiden. Het Convention Bureau heeft mooie vlaggen door de stad opgehangen om de gasten welkom te heten. Al met al een aanrader!” 

Mirella Imthorn geeft aan trots te zijn op Leiden, ze vindt Leiden een stad waar altijd iets te ontdekken valt en vindt dit congres een grootse prestatie!