Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar
t/m 12 april

10 years of OPIC - Pathways of Access to Justice for Children

Het Leids Kinderrechtenobservatorium, samen met de Leidse Rechtenacademie in samenwerking met de Petitiesectie van het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens en UNICEF, zal een symposium organiseren op 10 april 2024 bij Naturalis!

Het symposium zal een decennium van het Facultatief Protocol bij het Verdrag inzake de Rechten van het Kind inzake een communicatieprocedure (OPIC) observeren. Het biedt een unieke gelegenheid voor academici, professionals, overheidsfunctionarissen, NGO's en jongeren om samen te werken, kennis te delen en manieren te bespreken om de toegang tot justitie voor kinderen te verbeteren via OPIC. De focus ligt op het aanmoedigen van meer staten om OPIC te ratificeren. Het evenement heeft tot doel kritische discussies en gezamenlijke inspanningen te bevorderen ter bevordering van de wereldwijde bescherming en promotie van de rechten van kinderen.

Voor deelname op basis van uw onderzoek of professionele betrokkenheid bij het veld, neem dan vriendelijk contact met ons op via e-mail opĀ crcobservatory@law.leidenuniv.nl.

Kenmerken

Locatie