Nieuws

Leiden in de ‘running’ voor prestigieus wetenschappelijk congres

Wekenlang is er in samenwerking met de gemeente en Universiteit Leiden hard gewerkt aan het bidbook voor EuroScience Open Forum (ESOF) waarin Leiden zich voor 2020 presenteert als dé host voor het grootste congres ooit in Leiden. Het ESOF congres staat voor de grootste multidisciplinaire wetenschappelijke bijeenkomst van Europa. In nauwe samenwerking met Den Haag, stad van vrede en recht, gaat Leiden de strijd aan met het Italiaanse Triëst. Donderdag 29 juni reist een Leidse delegatie - onder aanvoering van burgemeester Lenferink - af naar Straatsburg om daar het bidbook toe te lichten en dit prestigieuze wetenschappelijke congres voor Leiden te winnen.
Lees verder

Museum De Lakenhal in Leiden verwerft internationaal topstuk van Theo van Doesburg

Zonder steun van de Vereniging Rembrandt was het niet gelukt. Museum De Lakenhal heeft op de veiling in Londen een zeldzaam, abstract schilderij aangekocht van Theo van Doesburg. Hij schilderde Contra-compositie VII in 1924 in Parijs, in de hoogtijdagen van De Stijl. Precies 100 jaar nadat Theo van Doesburg in 1917 in Leiden het gelijknamige tijdschrift De Stijl oprichtte, kan Museum De Lakenhal dit topstuk van internationaal belang voor altijd toevoegen aan de collectie. Contra-compositie VII werd aangekocht dankzij de genereuze steun van de Vereniging Rembrandt - mede dankzij haar Nationaal Fonds Kunstbezit, het Mondriaan Fonds, het VSBfonds, de Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, het Lucas van Leyden Mecenaat, de gemeente Leiden, het De Banderfonds en een aantal anonieme, particuliere schenkers.
Lees verder

Ruim duizend knuffels behandeld in het LUMC

Maart 2017 Het Leids Universitair Medisch Centrum is deze week veranderd in een knuffelziekenhuis. Kleuters en kinderen tot zeven jaar komen langs om hun knuffelaapjes-, draakjes- en beertjes weer helemaal beter te maken. IFMSA-NL is dit project gestart in de hoop de angst van kinderen voor ziekenhuizen te verminderen.
Lees verder

Nieuwe parkeergarage Lammermarkt

Na 2,5 jaar is het dan zo ver. De ondergrondse spiraal van zeven verdiepingen met ruime parkeerplekken, 22 meter diep. In hartje Leiden zijn hiermee 525 parkeerplaatsen bijgekomen.
Lees verder

Vernieuwing stationsgebied

In de toekomst zullen er verschillende projecten zich ontwikkelen in het stationsgebied van Leiden Centraal. Zo zal het gebouw waar de Jumbo nu inzit, plaatsmaken voor gebouw ‘De Geus’. In De Geus zal een bioscoop met acht zalen te vinden zijn, inclusief plek voor congressen. Een supermarkt, ruimte voor horeca, 84 huurwoningen en een parkeergarage met 120 plaatsen horen ook bij het plan. Ontwikkelaar voor duurzame en betaalbare huurwoningen Sustay neemt hiervoor de verantwoordelijkheid.
Lees verder

Wilt u nieuws ontvangen van Leiden Convention Bureau?

Ieder kwartaal gevuld met informatie over congressen en zakelijke evenementen in Leiden!

nieuwsbrief.png