bereikbaarheid.bmp

Bereikbaarheid


Ligging 
De ligging van de stad is ideaal: op steenworp afstand van grote centra als Den Haag en Amsterdam. De stad is internationaal uitstekend bereikbaar met de luchthaven Schiphol International Airport op 25 minuten afstand. De Noordzeekust ligt op 12 kilomter ten westen van Leiden. 

(Inter)nationale verbindingen 
Leiden heeft goede verbindingen, met de trein, per auto en per vliegtuig. Schiphol International Airport heeft directe verbinding met meer dan 300 plaatsen wereldwijd en ligt op maar 15 minuten per trein van Leiden vandaan. De intercity vertrekt zes keer per uur. De reiziger is sneller in Leiden dan in Amsterdam en arriveert direct in het centrum van de stad, op loopafstand van Hotels en congres- of vergaderlocaties. 

Openbaar vervoer
Leiden is zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit diverse richtingen stoppen er treinen op station Leiden Centraal. Vanuit dit station loopt u zo de binnenstad in. De bussen rijden met een hoge frequentie naar vrijwel alle plekken in de stad. 

Auto
Leiden ligt tussen twee grote snelwegen in, de A4 en de A44. Auto's kunnen aan de rand van het centrum parkeren aan de Haagweg, waarvandaan gratis shuttlebusjes vertrekken naar elke gewenste plek in de stad, en de bezoekers na een telefoontje weer ophalen. 

Het monumentale centrum van Leiden wordt omringd door een singelrand en wordt doorsneden door grachten. Bijna alle locaties en hotels zijn op loopafstand van elkaar en zijn vaak ook uitstekend bereikbaar per boot. 

Beknopte informatie

  • Vanuit Schiphol International Airport sneller in Leiden dan in Amsterdam
  • 8x per uur een trein van Schiphol International Airport naar Leiden
  • Leiden Centraal Station op een knooppunt van spoorlijnen tussen Amsterdam (op 35 minuten), Den Haag (15 minuten), Rotterdam (30 minuten) en Utrecht (45 minuten)
  • Leiden Centraal Station op loopafstand van hotels en congreslocaties
  • In het historische stadscentrum alles te voet of per fiets bereikbaar
  • Per auto snel in Leiden via de A4, A44 en N11
  • Uniek Stadsparkeerplan met gratis shuttlebus naar iedere gewenste locatie in het centrum

leiden_afstanden.jpg