Oude Singel 28 2312 RA LEIDEN
tel 071 516 5360

Museum De Lakenhal heeft haar deuren weer geopend voor publiek!

Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid van de stad Leiden. Het roemruchte verleden van de stad wordt belicht in zeven collectiepresentaties, waaronder De Bakermat van de Gouden Eeuw, Leiden Universiteitsstad, Het Beleg en Ontzet van Leiden en Zeven Eeuwen Leids Laken.

De internationaal bekende collectie bevat tal van hoogtepunten zoals Lucas van Leydens ‘Laatste Oordeel’ (1526-27), fraai gebrandschilderd glas en schilderijen van Rembrandt en tijdgenoten. Sinds 1874 is het museum gevestigd een monumentale, 17e-eeuwse keurhal voor wollen stoffen, die in 2017-2019 zorgvuldig werd gerestaureerd en uitgebreid met moderne architectuur. Door de bijzondere ontmoetingen tussen heden en verleden die hier plaatsvinden, is Museum De Lakenhal een inspiratiebron voor iedereen!

large_14.jpg

Het vernieuwde museum is een perfecte locatie voor uw ontvangst of evenement. Wij belichten verleden, heden en toekomst op bijzondere wijze. De Achterplaats, het Auditorium, het Atelier en de Voorplaats bieden de mogelijkheid tot het organiseren van bijzondere ontvangsten, waaronder symposia, lezingen, recepties en (walking) diners. Besloten ontvangsten kunnen zowel binnen als buiten reguliere openingstijden van het museum plaatsvinden. Voor de mogelijkheden kunt u contact opnemen met de afdeling Sales & Events via boekingen@lakenhal.nl.

large_12.jpg

Exclusieve rondleidingen op maat kunnen door professionele gidsen van het museum worden verzorgd. Ook rondleidingen door de directeur en/of conservatoren zijn in overleg mogelijk. Hiervoor neemt u contact op met de afdeling Publieksbegeleiding via boekingen@lakenhal.nl.

Het museum bevindt zich op minder dan 10 minuten lopen van Leiden Centraal Station. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Lammermarkt parkeergarage. Alternatief is de parkeergarage Morspoort of de Dirk-parkeergarage, beide op 5 tot 10 minuten loopafstand.